Leszámolnak az autótuninggal? Tapasztalatok??

Témakör: Tuning
aktuális téma
Leszámolnak az autótuninggal? Tapasztalatok??

Szeretnélek titeket megkérdezni hogy valakivel történt e ilyen ügyben birság esetleg ami rosszabb mint pl forgalmi elvétele,kpm vizsga. Nekem pl müszakin nem engedték át az autót mig a lököst és felnit le nem szedem de nem merem vissza felrakni mert ha elveszik a forgalmit veszélybe kerül a munkahely is. Szóval valami tapasztalat más részéről?

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Roccsa
#121
2016. április 07. 09:53
Amiről én tudok, az 2 Trabi és 1 Honda, aminek tuti elvették a forgalmit.
Fb-on a Hondás irt is, hogy elment szigorított műszakira ( persze gyári formában ) és mindenbe belekötöttek és meg is húzták vmi kis apróság miatt....
seatibiza_
#120
2016. április 07. 08:16
Amúgy egész szép kis shitstorm indult itt
seatibiza_
#119
2016. április 07. 08:15
"...Pontosabban csak akkor tudod az engedélyt ezekre megkapni, ha ezen tanusítványok valamelyikével bír a konkrét alkatrész..."
Pont ez a szomorú, hogy hiába rendelkezik már egy tanúsítvánnyal, ami még a hülyének is a szájába rágja, hogy igen bmeg legális és biztonságos, ennek ellenére is kell rá újabb engedély. Vagyis engedélyeztetni kell az engedélyezett dolgokat. Hát mi sz.r ez??? Már elnézést...
És akkor még van aki pattog, hogy ez normális? Engedélyeztetni egy engedélyt???
kadi418
#118
2016. április 06. 18:27
Vectra555
#117
2016. április 06. 16:26
Vectra555
#116
2016. április 06. 16:25
Nem értem ebben mi a személyeskedés., csak válaszoltam a Te "vádaskodásodra".

Hidd el, engem sem fognak megbüntetni. 1996 óta vezetek, azóta volt 2 közig bírságom 30-30 ezerrel. Hogy kié a cég, hogy ki mennyit nyert vele, mi köze van a közlekedési morálhoz, az elkövetett szabálysértésekhez? Addig amíg pl. Budapesten 1-2 percenként találkozni lehet közlekedési szabálysértéssel, mi lesz a válasz? Szerintem, de ez a saját véleményem, ez a rendszer nem a leghatékonyabb megoldás, de ez van. Én személy szerint zömében mobiltrafikat vettem volna, hogy bármikor, bárhol, akár menet közben is lehessen mérni.

"bűnügyi statisztika? 9 betörés, 3 elkövető, 2 hét, tettenéréssel sem sikerült kivonni őket a forgalomból, mert mire odaértek, már sehol senki. mit is mondtam?"
Jelenleg ezzel semmit sem. Sokszor előfordul, hogy nem az első, hanem a sokadik (volt, hogy a 42. betörés után) esetben buknak meg. Hogy ez pluszban mennyi háttérmunkát emészt fel, nem tudhatod, nekem is csak sejtéseim vannak róla. A látencia jelenségével tisztában van mindenki, de hogy ez mekkora mértékű, és milyen összetételű, csak tippelni lehet.

Na mindegy, mert ez meg már messze van a tuning témától.
Noise
#115
2016. április 06. 16:15
de ha nem haragszol Vectra, tényleg mennem kell az adóirodába. béke veled
Noise
#114
2016. április 06. 16:10
látom, kezded a szokásos lemezt. vádaskodásod, személyeskedésed és általánosításod szimplán primitív.
szelektálok. két herevasalás és egy zimánylinda között van néha egy-két használható infó is. mit is látsz a "hírek"ben? ez megölte ezt, ez felgyújtotta, ez ellopta, ez rátámadt, ez mittomén... mit mond erre az nmhh? túl sok a "brutalitás" a hírműsorokban. akkor cenzúra. eladható lett? nem. VÉDA rendszer... csudijó! engem nemigen fognak megbüntetni azzal sem, ahogy eddig sem. promózzák? igen. mire használják? mennyibe került? fontosabb kérdés, kié a tervező cég? inkább csendben maradok...

második bekezdésre: látom nem érted, hogy mit akartam mondani, de ez már meg sem lep... láss már túl egyszer a sértődött orrodon légy oly kedves!

bűnügyi statisztika? 9 betörés, 3 elkövető, 2 hét, tettenéréssel sem sikerült kivonni őket a forgalomból, mert mire odaértek, már sehol senki. mit is mondtam? ja, hogy a magasan ülőkre kéne a halficánkolás?! érted egyáltalán amit írtam? sajnos még nem láttam az utolsó (2016Q1) statisztikát, de kíváncsian várom. Egyébiránt csak egyféle statisztika létezik, és az sem valós. sosem volt az, sosem lesz az. Hamisítás? Ugyan... abban csak az ismert cselekmények vannak... az ismeretlenek nem.
Leu
#113
2016. április 06. 16:05
"A szokásos 30-as táblát, az útfelbontást, meg a bokorból trafizást kihagytad. A VÉDA mérőhelyei hónapok óta ismertek, két hete elmondták, hogy mikor élesítik. Erre a 37. másodpercben már meg is volt vele az első gyorshajtó."
Na akkor ezzel remél már meg lesz az idei évre tervezett bevétel, és nem b@szogatják a többi autóst.
Vectra555
#112
2016. április 06. 15:59
"és igen, valóban kéne a bűnözéssel is foglalkozni, csak azt nehezebb "eladni" a népnek. nincs látszólagos értéke a médiában."
Te melyik médiából tájékozódsz? Abból, amelyik több időt szán egy herevasalásra, mint egy korrekt beszámolóra egy bűncselekményről?

"azt sikerült elérni a nagysikerű kormányoknak, hogy a rendőrtől féljenek, ne pedig segítséget lássanak bennük. mára nem látok mást, mint végre és behajtó brigádot a közlekedők szopatására szakosodva."

A szokásos 30-as táblát, az útfelbontást, meg a bokorból trafizást kihagytad. A VÉDA mérőhelyei hónapok óta ismertek, két hete elmondták, hogy mikor élesítik. Erre a 37. másodpercben már meg is volt vele az első gyorshajtó.

aztán mizu a bűnügyi statisztikákkal? nem, nem a hangoztatottal, hanem a valósággal...
Valósággal. Nem értem mire gondolsz, Te is vezetsz statisztikát? Objektív, vagy szubjektív?
Leu
#110
2016. április 06. 15:48
BAAKER Jobb ha Önként be viszed a forgalmit, akkor talán olcsóbb lesz. Idén majd 40e Ft adót fizettem, de megérte, a héten ki rakták a 20 -as korlátozó táblákat az utcámban, tehát út javítás pipa!!!
Noise
#109
2016. április 06. 15:44
és most akkor én mit csináljak? nincsenek hátsó üvegeim?! mit fóliáztatok le?!
Vectra555
#108
2016. április 06. 15:42
A probléma a stílussal van, nem a kérdezéssel.
Noise
#107
2016. április 06. 15:42
jelezném, még mindig általánosítasz...de lépjünk túl ezen.

büntit kap? gondolom hápog. eddig 2x kaptam büntit, jogos volt, befogtam a pofámat és kifizettem. ha jog és szabály szerint igazam van, akkor viszont nem maradok csendben. és igen, valóban kéne a bűnözéssel is foglalkozni, csak azt nehezebb "eladni" a népnek. nincs látszólagos értéke a médiában. azt sikerült elérni a nagysikerű kormányoknak, hogy a rendőrtől féljenek, ne pedig segítséget lássanak bennük. mára nem látok mást, mint végre és behajtó brigádot a közlekedők szopatására szakosodva. aztán mizu a bűnügyi statisztikákkal? nem, nem a hangoztatottal, hanem a valósággal... inkább nem akarom tudni.

a "közrendőrt" nem bántom... annyira ismerem a szervezetet, hogy tudjam, az intézkedés minősége függ többnyire tőlük, nem az, hogy mire küldik ki őket és hova. megint csak saját tapasztalat, hogy ha én normális voltam, a velem szemben álló is az volt. persze van negatív tapasztalatom is, de a többség pozitív. sőt, volt, hogy el is engedtek...

hogy miért írtam ezt le? mert leszarom, hogy bmw, toyota, pug, opel vagy porsche... ugyanazt kéretik betartatni. nincs bezzeg, nincs márpedig, nincs ha... bár tudom, hogy ehhez elég magasról kezdve kellene pofonokat osztogatni sózott heringekkel...

megyek, be is fizetem a teljesítményadómat a 25 éves autómra... nehogy most ezért akarjanak injektálni hátulról...
hondagirl
#106
2016. április 06. 15:37
Végre valami pozitívuma is van ha valaki hülyének néz
Leu
#105
2016. április 06. 15:37
Igazad is van nehogy merjél kérdezni a biztos Úrtól, mit képzelsz? Hisz Ő jogszerűen járt el veled szemben, meg egyébként is még szép hogy bírságolt!!
Remélem egy szép napon a gyári színezett üvegeimet is ki szedetik velem, hogy jobban lásson a kamera.
hondagirl
#104
2016. április 06. 15:36
Így volt. Éppen esett az eső, fújt a szél, és mivel 11 után volt, nem igazán volt ilyen lehetőség, de elsétálgattunk a környéken egy két órát...
Vectra555
#103
2016. április 06. 15:36
Nem kicsit kevered a szezont a fazonnal, de neked elnézem.
Vectra555
#102
2016. április 06. 15:34
Tapasztalat. Szerinted aki kap egy csekket/feljelentést és nem képes feldolgozni, az mit fog csinálni? Jönnek a már említett kezdetű mondatok, meg a bűnözőkkel kell foglalkozni, meg a fekete BMW-ket kellene megállítani, meg amikor ellopták az autómat akkor hol voltak, stb. El kellene már jutni oda, hogy a saját cselekedetéért mindenki vállalja a felelősséget és ne másra mutogasson, főleg, ha még enyhébben meg is úszta a dolgot.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összesen 161 találat 9 oldalon