Gps, Pda, Mobil, meg minden ami kütyü

Témakör: Real life
aktuális téma
Gps, Pda, Mobil, meg minden ami kütyü

Mindennapos dolgainkról van szó, mindenkinek van valamilyen, meg lehet osztani, milyen, meg szereted-e, meg jó-e, meg ilyesmik...

A GPS egy fejlett helymeghatározó rendszer, amellyel 3 dimenziós helyzetmeghatározást, időmérést és sebességmérést végezhetünk földön, vízen vagy levegőben. Pontossága jellemzően méteres nagyságrendű, de differenciális mérési módszerekkel akár mm-es pontosságot is el lehet érni, valós időben is. A GPS, mint számos más technológia esetében is, először katonai célokra lett kifejlesztve, de ma már széles körű a felhasználása a civil lakosság minden rétegében. Nagy előnye, hogy adatait felhasználva szolgáltatások sorát élvezhetjük a kis méretű eszköz által és növelhetjük kényelmünket, biztonságunkat.

Hirdetés TILOS!

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Colin
#3936
2012. február 21. 20:27
hali.

persze, megnézhető. Belépsz a navi szoftverbe, beállítások és ott kell lennie egy olyasminek, hogy térképek (map). Az adott térkép alatt oda illene írni, hogy mikori kiadás.

Ha nem találsz semmit, akkor írd meg, hogy a navi szoftver milyen dátumot ír a "basemap" (alap térképnek).

Ha vétel óta nem frissítetted, akkor valószínű az akkori utolsó kiadás lehet.
fehérc
#3935
2012. február 21. 20:15
sziasztok
olyat szeretnék kérdezni,hogy egy bluepanther gps-n bekapcsolás után meg lehet-e nézni milyen friss a térképszoftver(lehet nem pontos a meghatározás),hogy érthető legyen megtudom -e nézni milyen friss a térkép?
jól körülmagyarázom,de értitek és remélem tudtok segíteni...
Ati86
#3934
2012. február 05. 18:54
Halli!

Tablet PC jó ötlett, lehet? Én kamionban használnám, mivel az nem csak egy sima GPS, ezért kérdezem, hátha van vkinek, ilyen kütyüje
wroadd
#3933
2012. január 18. 20:31
Kedves Barátaim!
Ha már a waze szóba került, szeretnék némi felvilágosítást adni, mert úgy látom, nem teljesen "ment át", mire is való ez valójában.

"Ha az emberek használnák akkor lenne értelme, de így, hogy pesten kb 10 dolgot mutat a "live" oldaluk, akkor máshol semmit nem fog mutatni. "

Hogy beavassalak kicsit benneteket a kulisszatitkokba:
A livemap (http://world.waze.com/livemap) nem mutat minden eseményt, érdemes megnézni inkább a kliensben, kicsit távolabbról az országot, eléggé jól látszik, hogy egyre többen használjuk, emiatt egyre több az információ is.

"Ez csak az én véleményem, hogy se ez se másik szoftver nem tudja 100%-ra biztosan megmondani, hogy ott mérnek vagy sem"

Kicsit többet tud, mint az android marketen legnépszerűbb traffipax jelző widget, az adatbázis egy helyről jön (police.hu) de itt Bp-en kívül más megyékben is jön a jelentés, plusz a felhasználók is jelenthetnek és nem csak traffipaxot, hanem minden féle egyéb izgalmak is, mint pl baleset, torlódás, "kretén vészvillogóval ácsorog a külső sávban és mobilozik" meg hasonlók.

"de gondolom nyugaton, ahol nem csak minden ezredik ember használja, ott sokkal jobban működhet."
Miért működne jobban? Persze attól függ, hogy mennyien használják, ez igaz, de nem "irányultság vagy népesség függő" a dolog. Izraelben minden harmadik kocsiban fut, a lakosság 10%-a használja. Ott sem egyik pillanatról a másikra történt a dolog, hanem fokozatosa, szóval, ha most nem jön be, nézzetek vissza 3 hónap múlva és mérjétek fel a fejlődést.

Igen a titka, hogy minél többen használjuk, DE EGYENLŐRE NEM NAVIGÁCIÓRA!

Igen, MÉG nem tökéletes idegen terepen a használata, mert ahogy Colin nagyon helyesen megállapította, itt a felhasználók szerkesztik a térképet, annak minden előnyével és hátrányával együtt (bár vannak olyan országok akik kaptak alaptérképet, mi nem tartozunk közéjük).
Hiszen a lakókörnyezetedet te ismered a legjobban nem?
És itt meg van az a nagy előny, hogy ha hiányzik valami, akkor megrajzolod, (vagy megkéred a magyar közösséget a a Facebook oldalon, hogy csinálják meg), és akkor 1-2 héten belül a telefonodon lesz. INGYEN, navigálhatóan a legfrissebb állapot.
Vegyük pl a Csepel gerincút 1. szakaszt. Az bizony a jövő héten már élesben lesz navigálható. Kiváncsi vagyok, hogy a többieknél mikor.

Akkor mire használjuk? A MINDENNAPI AUTÓZÁSHOZ!

Mert az a progi lényege, hogy a hétköznapi autós ingázásoknál segítsen a leggyorsabb utat megtalálni és ebben bizony most is verhetetlen bármilyen konkurenciával szemben.
És te döntheted el, hogy milyen szinten akarod használni!
Simán passzív navigációként, ekkor beérkezik a készülékre minden infó azonnal, de neked nem kell semmit csinálnod, a sebességadataiddal segíted a többieket, ahogy ők is téged.
Küldhetsz állapotjelentéseket, mint a fent említett események (milyen jó, mikor már 200-300 méterrel korábban tudod, hogy a belső sávba kell átmenni, mert a külsőben akadály lesz.), vagy szerkesztgethetsz, ha van kedved.


Szóval, srácok, szívesen várunk benneteket az FB-on, a honlapon vagy a
fórumon
vwmarci
#3932
2012. január 03. 18:46
értem én, nem kell magyarázni. nem vagyok kretén.
Colin
#3931
2012. január 03. 18:38
müködhetne, ha használnák.
Nézd meg a térképet, tök üres még.

A szoftver lényege, hogy amerre jársz, ezzel a szoftverrel feltérképezed, majd adott pillanatban egyből küldöd is a szerverüknek az infót is. Magyarul ők azt várják el tőled, hogy csinálj egy térképet,

Más cég megveszi a térképet valakitől, majd ír rá egy jó programot, és eladja pénzért. Azon is lehet infót küldeni, meg pl facebookon is (már kb mindenben van).

Egy 2012 gyenge tavaszi viccnek elmegy ez a szoftver, de másnak??
vwmarci
#3930
2012. január 03. 18:06
nem is használom a WAZE-t, csak tök cuki alkalmazás :) meg ingyenes :)
de gondolom nyugaton, ahol nem csak minden ezredik ember használja, ott sokkal jobban működhet.
Colin
#3929
2012. január 03. 17:49
hát sztem felejtős egy szoftver

Ha az emberek használnák akkor lenne értelme, de így, hogy pesten kb 10 dolgot mutat a "live" oldaluk, akkor máshol semmit nem fog mutatni.

Tölts le egy normális szoftvert, annak több haszna van.

Ez csak az én véleményem, hogy se ez se másik szoftver nem tudja 100%-ra biztosan megmondani, hogy ott mérnek vagy sem
vwmarci
#3928
2012. január 03. 17:41
WAZE - ismeritek? :)
KisALjas
#3927
2012. január 03. 17:05
Szia!

Köszönöm a választ, szóval inkább a GPS készülékre rakjam...?!
Colin
#3926
2012. január 03. 17:01
hali.

Magát a programot a pda-ra telepítsd, ha van elég memóriája, és gyors is. Ha nincs, akkor mehet a memória kártyára. Általában a memória kártyás megoldást javasolják.

Legjobb IGO?
Ez sztem felhasználó függő. Én pl régi 9-es verziót használok, nekem tökéletesen megfelel, 3d-t még nem is használtam benne.
Újak közül meg Primo, Amigo is dinamikusak. (szépek a szinei)
KisALjas
#3924
2012. január 02. 17:46
Hahóóó mestereeeek....
KisALjas
#3923
2012. január 02. 17:26
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne melyik a jobb ha egy GPS programot (IGO) maga készülék memóriájába teszem fel vagy pedig egy SD kártyára és úgy küldöm be a gépbe?

Illetve melyik a legjobb IGO szerintetek jelenleg?

Előre is köszönöm, szép estét
kornél1
#3921
2011. december 31. 14:22
ezt nézzétek!

kotta állapotú!

mondjuk eladom, van elég back up telefonom.
YELLOW
#3920
2011. december 15. 14:19
sziasztok!

szeretnék venni egy fényképezőt. sima digitális, de ultra zoom-osat.
Fuji FinePix S3200
Nikon L120
Olympus Uz-610
kb ezek közül vacilálok. hasonló tudás. sajnos az értékelések, amiket olvasok nem objektívak, vagy fikázzák, mert nekik nem olyan van, vagy dicsőítik az adott típust, mert olyan van.
Ami az S3200-ban nem tetszett, hogy a kibújt objektív elég lötyögős. a Nikonban nincs kis kereső.
igazából kamerát akartam venni, de olyan árban amit rászánok, vagy full HD-s van, ami kis optikai (10-15x) zoom-mal van, vagy sima HD. de ezek a fényképezők is tudnak rögzíteni HD-ban, viszont képeket is nagy felbontásban tudnak, így talán ezért nemkamerát, hanem akkor már fényképezőt vennék. állítólag hiába HD-s egy fényképező a videó akkor sem lesz olyan, mint kamerával. esetéeg tudja valaki miylen tömörítéssel dolgozik egyik s másik?
köszi! ha van más típus ajánlás azt is szívesen veszem.
balesz007
#3919
2011. november 16. 23:18
2szer talált jelet, működött, azóta semmi :D úgynézem váltanom kell, nem értem, mondjuk már majdnem 3 éves....
YELLOW
#3918
2011. október 29. 22:22
így van. de csak azt mentsd le, ami a térkép szoftver. elvileg igo mappában kell lennie. ezt az egészet kell majd ugyanúgy bemásolni az újra. magyarán a gyökérbe kell. ugyanúgy, ahogy ezen van.

ha SD-re akarnád felrakni, akkor a config fájlt azt hiszem át kellene írni. szóval a legegyszerűbb ha ugyanúgy a belső memóra rakod.
talcan
#3917
2011. október 29. 22:12
van adatkábelem a jelenlegihez,lementek mindent a gépemre és ráteszem az újra és minden hibátlanul fog működni?elvileg!?
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Összesen 4056 találat 203 oldalon