Főoldal | OKtuning rovatok | Autó bemutatók | Peugeot 206 tuning – Néha rákapnak


Peugeot 206 tuning – Néha rákapnak

Autó bemutatók
2009. február 14. | Szigeti

Peugeot 206 WRC replika tuning készlet
További és nagyobb fotók a képgalériában! Ide katt

A győri Peugeot szalon tulajdonosának nagyon bejött pár éve a Peugeot 206 WRC, a tuninghoz is vonzódott, így kitalálta, hogy összeraknak egy WRC optikai tuning készletet a kis Peugeot-hoz. Az ötletet gyorsan tett követte, de mielőtt léptek volna, szétnéztek a tuningpiacon, hogy kínál-e már valaki a Peugeot WRC autót utánzó spoiler készletet. Még Franciaországban sem találtak ilyen céget, így megkérdezték a Peugeot-t, hogy lenne-e kifogásuk a kitt-készítés ellen. A gyáriak áldásukat adták, egy feltételt kötöttek ki, a győriek nem használhatják a 206 WRC elnevezést, mindenképp érzékeltetniük kell, hogy nem gyári eredetű cuccot kínálnak eladásra.

Tuning Peugeot 206 WRC replika dupla hátsó szárnyA spoilerkészlet két hónap alatt elkészült és a megtévesztésig hasonlít a gyáriak formáira. A különbség az apró részletekben és némileg a vonalvezetésben rejtőzik. Például a győri frontspoilert oldalról nem törték át szellőző ráccsal, csupán fekete kocka imitálja a légnyílás helyét, és nem nyúlik olyan mélyre az orra ültetett egység. A spoilerkészlet-készítés legnehezebb feladata a hátsó duplaszárny legyártása volt, végül hat részből álló sablonnal oldották meg a kérdést. A lökhárítókat és a küszöbelemeket igyekeztek gyári rögzítési pontokhoz erősíteni, hogy ne nullázák le a rozsdagaranciát. Abszolút gyári módon felszereltek a sárvédőszélesítések, ugyanis azokat a Peugeot tartozék-katalógusa alapján rendelték, így ez az egyetlen nem saját termék a kocsi spoiler-ruháján. A hatalmas hátsó szárnyat szélvédőragasztóval marasztalták a helyén, a szempillákat kétoldalas ragasztószallaggal rögzítették.

Tuning Peugeot 206 WRC replika 2.0 GT alapokonElsőként egy 1,6 literes bemutatóautóra szerelték fel az optikai készletet, a ralis hatásért az autó fehér felniket és látványos matricázást is viselt. A feltűnés garantált volt, az első érdeklődő hamar befutott és egy helyben rendelt, 2.0 literes motorral szerelt, már gyárilag haragos 206 GTI-re szereltette fel a tuning készletet. Az autóra nem csak a szárnyak kerültek fel, felnyaltak egy egyedileg tervezett matricadíszt is. Mikor fényezték a műanyag elemeket a leszerelt tükörházakat is a festékszóró elé dugták, az üvegfelületeket fóliával sötétítették. Külső díszként még alumínium sapkával zárták le a tanknyílást. A látványon felül más tuningholmi is felkerült az autóba. Állítottak a hátsó futóművön, ugyanis a Peugeot típusainál a hátsó torziós rúd állítható, így lejjebb engedhető a kocsi fara, igaz cserébe rövidebb lesz a rugóút - 1 ricnit állítottak. A gyári rugókat kiszerelték, a helyükre keményebb és alacsonyabb KW rugókat illesztettek, így tovább csökkent a kocsi hasmagassága és feszesebb lett a rugózása. 

Tuning Peugeot 206 WRC replikaTovábbá 17 colos Alessio (még létezett a márka) felniket csavaroztak a kerékagyakra, a tárcsákra 205/60 jelzetű gumikat húztak. Felszereltek hátsó Remus sportkipufogó dobot is. A tuning során az utastér is átalakult. A pedálok gumifejét fém taposókra cserélték, a műszerek számlapjai egyedi színűek és telitömték a kocsit hifi elemekkel. A középkonzolban trónoló fejegységet a tulaj közel 1 millió forintért vásárolta, a Clarion akkori csúcsmodellje, a 9575-ös. Az első Focal 165 K2 hangszóró-szettnek az ajtókon alakítottak ki öblös és látványos házat, amelyet fekete bőrrel burkoltak. A csipogókat az A-oszlopok kárpitjába ültetett fészkekbe illesztették. A hifi többi darabja a csomagtartóban dolgozik. A hely nagy részét a V-szériás 3 db Focal mélynyomó doboz foglalja el, a bal oldali sárvédőbe építették a Phoenix Gold mélyerősítőt, a jobb oldalra pedig a Rockfort szélessávú erősítőt. A zene 145 decibelt nyom.

További és nagyobb képek a képgalériában, katt ide!!

Érdekes lehet: Peugeot 206 magyar egyedi tuning

Peugeot 206 WRC replika tuning
Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Ehhez a cikkhez még nem tartozik fórum.

Ha létre szeretnél hozni egyet hozzá, loginolj be!

Fel az oldal tetejére
Hírkereső

Keresés az Autó bemutatók cikkei között:

Részletes keresés

Hirdetés

A rovat legfrissebb hírei
Máté az örök elégedetlen. Mindig lépnie kell
2015. május 18.

A kis lancsát lezúzták, Golf lett belőle
2015. március 13.

Már másé az Octavia, de érdemes megnézni
2015. január 04.

Alfa 145 fehéren, jó alaposan beleturkálva
2014. december 29.

Stílusos mattpiros Audi TT
2014. szeptember 01.
Hirdetés

Page generated in 0.078389 seconds.