A Mercedes SLS kedvelt modell a tuningcégek körében, azonban általában csak finom átalakításokat végeznek a gyárilag is remek kiállású autón. Egy kelet-európai megrendelőnek azonban teljesen más terve van saját példányával, amit a GWA segítségével fog megvalósítani.

A project lényege egy 1955-ös, 300 SC modernizált változatának létrehozása. A régi sportkocsihoz igen nehéz hozzájutni, tekintve, hogy csak 92 darab készült belőle összesen.

A kasztnit kézzel készült alumínium elemekből építik fel, ügyelve arra, hogy az eredeti vonásokat magán viselje, de megfeleljen a mai trendek által elvárt követelményeknek is. Az átalakítást a retró stílusú GWA Evolution felnik teszik majd teljessé, elöl 21, hátul 22 colos méretben.

A San Antonio-ban tevékenykedő GWA Tuning nem ismeretlen a patinás Mercedes-átalakítások világában: az ő nevükhöz fűződik többek közt a C111 korhű változata, a Ciento Once koncepció elkészítése is. A hibátlan  megvalósítást látva nem fér kétség a 21. századi 300 SC minőségéhez sem.

1955 Mercedes-Benz 300 SC (W 188)