Autóápolás, tisztítószerek

Témakör: Tuning
aktuális téma
Autóápolás, tisztítószerek
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
5 6 7 8 9 10 11
EarwLine
#38
2004. augusztus 25. 12:15
Sziasztok!
Majd én megmondom a frankót :o)
Se a szivacs, se a kefe nem jó! A gond ott kezdődik, hogy koszos autót mosunk. Így minden esetben a porszemcséket dörzsöljük szét az autón, ezért lesz karcos.
A szarvasbőr témára csak annyit, hogy nem értem hogy merülhetett fel a száraz szarvasbőr kifejezés. Azt tudni kell, (ne kérdezzétek miért, szakembertől tudom) hogy az a szarvasbőr amelyik egyszer kiszárad az már nem sokat ér. A szarvasbőrt első használat után két kocsimosás közt is vízben kell tárolni akkor jó és sokáig használható.
Barátnőmnek volt egy abszolút egyedi fényezésű civic-je. Soha nem mostuk otthon, sem kúton gépi mosóban!!! Nálunk van egy spéci mosó, kézzel mosnak, vagyis van a riwax-nak egy vegyszere amit gőzborotvás öblítés után (hogy a sok dzsuva lejöjjön) rápermeteznek a fényre, majd 1-2 perc után gőzborotvával leöblítik, utána vízlehúzó (ezzel csak időt spórolsz) majd a szarvasbőr vagy vileda (mind a kettő ugyanolyan jó!). Így amíg koszos az autó nem érsz a fényezéshez, amikor meg tiszta nyugottan dörzsölgetheted a viledával (persze ha tiszta) nem lesz karc! Így ép marad a fényezésed bármennyiszer mosod.
Én sajna nem hagyom másnak mosni az autót így marad a két nagyon rossz közül a kicsit nagyon rossz a szivacs.
Holmi!
Te hol veszed a RIWAX termékeket? A cég tulajdonosával már felvettem régebben a kapcsolatot, de mivel nekem csak otthoni mosásra kellenek a cuccok nem pedig nagyüzemben, így nem akarom apróságokkal zargatni. Tudom, hogy pesten van raktárjuk és azt is, hogy vannak üzletkötőik szerte az országban, csak nem tudom kis tételekkel foglalkoznak e.

Earw
Szemi
#37
2004. augusztus 20. 06:27
Érdekes, mert én csak jót tudok elmondani a Preventről. Pl: az első fenimeimre, nem gyengén rá volt égve a fékpor. A prevent alufelni tisztitó pedig úgy leszedte, hogy csak na! Belső tisztitásnál is csak prevent & hibátlan az eredmény.
Fefi
#36
2004. augusztus 20. 00:01
Eddig,ahány Prevent terméket vettem egytől-egyig ócska volt,a Teknős Viasszal azonban nem volt gondom...
Haga
#35
2004. augusztus 19. 19:41
NA, mondok egyet.
Tengferparton nyaraltam múlthéten, és jópár tuning verdát megfigyeltem
Sok ahomokos parton állt, nééha oylan orkánokban fújta a homokot a szél,hogy csak na, szóval kemnéayen be volt terítve midnen autó.
Egy nap látom,hogy a csávó az agyontuning fullos Hyunday Accentját vödörből kezdi mosni, illetve,ha jól láttam ,inkább polírozni.
Úgy,a homok-poros kocsit, ahogy volt.
Nos,ezek után, igaz, attól még az enyém(miénk) karcos lesz ugyanúgy, de kár azon vitázni,hogy kefe, vagy szivacs karcol jobban.
Ha azok a kcosik nincsenek összekarcolbva a kemnéy homoktól, akkor egy kefe,vagy szivacs sem fogja szétölni. Inkább a heti kétszeri mosás, vagy nemtom.
Midne jót, bocs,ha hülyét szóltam!
Akro
#34
2004. augusztus 10. 10:17
Srácok ebben a kefe vs. szivacs dologban soha nem jutunk dülőre, nem tudjuk meggyőzni egymást, Én is dolgoztam benzinkúton sőt egy rövid ideig kézi automósóban is,Én részemről maradok a kefénél az indokomat már leírtam korábban.Maradjunk annyiban,hogy mindkét esetben súrlódás,igénybevétel éri a fényeztést,elöbb utobb ugyis elmattul.
De az elgondolkodtató hogy ha van egy makacs szutyok folt a kocsidon(megszáradt sár,madárszar,akármi),melyik eszközzel mekkora erőkifejtéssel tudod eltávolítani?A szivaccsal dörzsölöd mint állat,hogy lejöjjön,szép lassan teszed tönkre a fényezést,de a kefe sok apró,vékony sörtéje "felbomlasztja" a dzsuvát.Szerintem...

A polírra visszatérve,megtaláltam a neten az általam ajánlott terméket
www.vision-fix.hu és ott bal oldalt "Car Lovely" termékek.
Nem olcsó mert 2rudi egy fél literes flakon de Én ezt ajánlanám a sok szutyok turtle szar helyett.

miro1:
A szivacsba tapadó,apró porszemcsék miatt karcolódik a fényezés,de ezt csak évek múlva veszed majd észre.
miro1
#33
2004. augusztus 09. 19:34
Sziasztok ez a kefe vs szivacs dolog engem is érdekelne azt tapasztaltam hogy a kefe megkarcolja a fényezést a mostani autómnál szivacsot használok de ha az is megkarcolja akkor mi a francal mossam? Különben miért is karcolja meg a szivacs? Én mindíg leveretem sima vízzel aztán jó habos szivaccsal mosom és nem látok karcolódásokat.
Haga
#32
2004. augusztus 09. 18:35
Hi all!

NA, ma jártam a tekszkóba, kerestem midennfelé a carlovvely sampont, vay waxot, amit ajánlottatok, de semmi. Csak motip, Turtle, meg Rex dolgok vannak.
Ez a Rex elég komlynak tűnik, a békás, fém flakonban, festékfelújító és hajszálkarc eltüntető wax-sampon, ha jól emléxem. Olyan 2 ezer alatt valahol az ára.
Ezt megvehetem, bevált?

Köszi!
Holmi
#31
2004. augusztus 09. 17:46
Sziasztok.
Nálam a kocsimosás úgy kezdődik, hogy
van 1 üres nyári ablakmosós 4l-es kis
kannám abba mindig víz van.
Benzinkúton mosom mindig a verdám a következő képpen: Viszek 1 10l-es
műanyag vedret abba kiöntöm a vizet,
és hozzáadom a sampont (Riwax-os)
+ még nyomatok bele vizet bőven.
Jó, gyorsan lesterimózom róla a retket
Utánna jöhet a szivacsos ápolás mindenhol. Ha kész vagyok akkor hideg vízzel leöblítem a samponos letyót.
Ezután kezembe veszem a vízlehúzót!!,
amit ajánlok mindenkinek mert nagyon praktikus, és majdnem vízmentesre tudom az autot előkészíteni a viledás ápolásra. Ha, ezzel is kész vagyok akkor
jön a legfontosabb a QickShine(Riwax-os termék) körbeápolom vele az autómat.
Nagyon tuti termék olyan tőle az ótóm,
mint ha polírozva lett volna selymes,
és sima. És óriási fényt ad az autónak.
Miden mosás után használom. Aki látta a Vectrámat az láthatta, hogy mekkora fénye van. És az egész mosást 500-600HUF-ból megúszom.
Nekem csak ennyi..
Holmi
karlo1
#30
2004. augusztus 09. 15:06
Kefe indok.....Az új kefe szálait ha megnézitek frankón egyenesek ez még türhető is de amint folyamat használod a kefe szálai kiszőrösödnek,töredeznek és ez az ami büntet!Az autó mosók keféi szinte mind ilyenek,plussz a kézi kefe is ilyen pár mosás után.És igaz ,hogy megmattul tőlük a fényezés!Apró körkörös karcok? Ugyan úgy okozhat szivacs is,ha nincs jól leveretve a kaszni beáztatva stb.A legjobb a magasnyomás .Vigyázni kell a kavics felverődésekre meg az élekre,itt messzebbről kell nyomatni. Alvázmosás?Hát igen..Csak a kerék dobokat esetleg még a küszöböt,ugyan így nagynyomással!A frankó vastag szutyok bárhol az autón de főképp az alvázon elég gáz ugyan is ugyan úgy müködik min egy szivacs magába szívja a párát,nedvességet és soha nem szárad ki.Alatta +jól szétrohad az autó!A szarvasbőr ára 800-tól felfelé de a vileda is tuti frankó,sőt...van olyan jó mint a szarvasbőr csak hamarabb elhasználódik!Ja és igaz,hogy a kutakon gépi mosó van de két hét után te is rájönnél miből lehet maszekolni és gyorsan pénzhez jutni!
mateus
#29
2004. augusztus 09. 11:59
Én úgy szoktam,először sima vízzel átmosom,aztán kefével(+autósampon) átdörzsölöm az autót,az jól leszedi a szennyeződéseket,utána megint sima vízzel leöblítem,majd autómosó ruhával (vagy mi a neve) áttörlöm,az felszívja a vizet. Nekem soha nem marad utána foltos.
SYNapse
#28
2004. augusztus 09. 09:50
Én soha nem viszem autómosóba, azok a nagy kefék összekarcolják és néhány alkalom után az autó elveszti a fényét!
Persze nem két centi vastag karcot hanem hajszálvékony karcot ejt amit nem is lehet észrevenni az első néhány alkalomkor, de később már szemet szúró lesz hogy nem csillog annyira az autód mint előtte!
Úgyhogy ezt senkinek sem javaslom, igaz ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a mosásnak, de nem ér annyit, és szerintem aki tényleg szereti az autóját, az áldoz rá annyi időt hogy saját maga lemossa.
Akro
#27
2004. augusztus 09. 08:55
Látod,látod azért marta ki mert nem mosod a kocsidat , annyira még a madarak is leszarják.
fazek81
#26
2004. augusztus 06. 15:41
jóbazze én nem madárszarról beszéltem! azáltal már van nekem egy luk a tetőn, úgy kimarta hogy a kromofág is megirigyelné
Akro
#25
2004. augusztus 06. 14:41
Ez nem így van fazi, szal ha nem mosom, rajtahagyom a lerakódott szmogot,madárszart, szutykosport ,ami ki tudja milyen anyagokból tevődik össze,akkor az jobb mintha lemosom, és mindezektől mentes a karosszéria???
Ráadásul mint írtam viasz tartalmú sampont kell használni,ami védőréteget képez.
fazek81
#24
2004. augusztus 06. 12:42
akármit is mondtok, a kasztni akkor marad a legszebb állapotban, ha minél kevesebbet mosod, mert ugye annál kevesebb "hatás" éri. és az meg nem árt neki, ha áll rajta a por. csak szarul néz ki de az meg nem érdekel, legalább addig sem "ázik"
Ottohoner
#23
2004. augusztus 06. 12:41
Akro
#22
2004. augusztus 06. 12:06
Akro
#21
2004. augusztus 06. 12:05
Ismételném önmagam...turtle wax kuka, szarvas bőr rulez,de csakis nedvesen ahogy irtad!
Ne feltétlenül abból induljatok ki ,hogy ami külföldi "szépdobozos vagy flakonos" az hüüüüü de biztos jó!
Francokat...
Az ismerösöd astráján a szivacs mosás tipikus tünetei jelentek meg...
Ottohoner
#20
2004. augusztus 06. 01:35
Én mosom! Nagy nyomásu moso, aztán beszorom habbal (van a nagy nyomásun kis tartály), kicsit meg mosom szivaccsal majd meg egyszer csak megszárad!
Haga
#19
2004. augusztus 06. 01:11
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
5 6 7 8 9 10 11
Összesen 218 találat 11 oldalon