Scuderia Ferrari

aktuális téma
Scuderia Ferrari
FORZA FERRARI!!

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"
/Enzo Ferrari/
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Cucmey
#3872
2008. november 03. 10:36
Cucmey
#3871
2008. november 03. 10:35
Cucmey
#3870
2008. november 03. 10:15
Cucmey
#3869
2008. november 03. 10:15
Cucmey
#3868
2008. november 03. 10:03
A Ferrari nem fog rágódni a 2008-as problémákon


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, az olasz gárda nem fog azon rágódni, hogy oly sok balszerencse után, Felipe Massa mindössze egy ponttal veszítette el az egyéni bajnoki címet a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A brazil versenyző hiába aratott mindenkinél több győzelmet, szám szerint hatot az idei évben, mégis ellenfele, Lewis Hamilton szerezte meg a bajnoki címet az F1-ben.

Massa önhibáján kívül rengeteg pontot veszített év közben, a legtöbbet a Magyar Nagydíjon, ahol a már biztosnak hitt győzelemről kellett lemondania egy motorhiba miatt az utolsó körökben, illetve Szingapúrban, ahol egy balul elsült kiállást követően visszacsúszott a mezőny végére.

Mindezek ellenére Domenicali elmondta, csapata büszke arra, amit elért az idei évben, és esze ágában sincs azon gondolkodni, hogy mi lett volna akkor, ha…

"Egy hihetetlen záró versenye volt az idei évnek, és úgy gondolom, hogy ismét büszkék lehetünk a munkánkra" – mondta az olasz szakember a riportereknek, miután csapata megszerezte a konstruktőri bajnoki címet.

"Nincs okunk arra, hogy visszatekintsünk, és azon morfondírozzunk, hogy mi lett volna, ha. Mindössze annyit mondhatok, hogy borzalmasan örülünk annak, amit elértünk a mai napon, hiszen megszereztük a konstruktőri bajnoki címet."

"Nyolc bajnoki címet szereztünk az elmúlt tíz évben. Ez egy olyan dolog, ami eddig csak a Ferrarinak sikerült, így nagyon büszke vagyok a csapatra, az összes dolgozóra, az itteniekre és az otthoniakra egyaránt. Számunkra ez egy fantasztikus eredmény."

"Továbbá nagyon büszke vagyok Felipére. Hihetetlen szezont teljesített, az év elején senki nem mondta volna meg, hogy egészen az utolsó versenyig harcban lesz a bajnoki címert. Az idei évben két olyan versenyt is teljesített, amely biztosan beírta magát pályafutása történetébe."

"Az egyik a magyar verseny volt, ahol sajnálatos módon volt az a probléma, de fantasztikusan versenyzett. A másik pedig a mai (brazil futam). Hihetetlen érettségről tett tanúbizonyságot, és nagyon büszke vagyok arra, hogy a csapatunk tagja, mert pontosan így kell venni az akadályokat, a nehézségeket, ahogy azt a verseny után tette, és csakis így lehet hozzáállni a jövőhöz."

"Természetesen most még elevenen élnek bennünk a hétvégén történtek, de néhány nap múlva már csakis a következő szezonra fogunk koncentrálni. Felipe egy ponttal veszítette el a bajnoki címet, ahogy a tavalyi évben Kimi egy ponttal nyerte meg azt. Fájó dolog ez."

"Azonban láttam a szemeiben a nyugalmat, mert kiadta magából a maximumot. Igazán remek nap volt a mai" – folytatta Domenicali, aki szerint Massa még ennél is erősebb lesz a 2009-es szezonban.

"Úgy gondolom, hogy Felipe sokat komolyodott. Egy igazán csodálatos versenyző. Rengeteg pole pozíciót szerzett, így az egykörös teljesítményével sincsen probléma. A hosszú etapokon mutatott teljesítménye is sokat javult a szezon során, egyre egyenletesebb volt, ami mindenképpen jó dolog."

"A hétvégi szezonzárón mutatott teljesítménye, a változó időjárás és a rá nehezedő hatalmas nyomás ellenére is kiváló volt. Nem ijedt meg attól, hogy voltak olyan pillanatok, mikor azt sem tudta, ki hol áll a mezőnyben" – tette hozzá a Ferrari csapatvezetője.
Cucmey
#3867
2008. november 03. 09:57
Massa nyert Interlagosban, de így sem lett világbajnok


Felipe Massa annak ellenére elégedett a saját és a Ferrari versenyképességével, hogy elvesztette a versenyzők világbajnoki címét egyetlen egy ponttal. A brazil versenyző megtette amit kellett, idei hatodik versenyét nyerte meg.


Massa elsőként haladt át a célvonalon, ebben a pillanatban pár másodpercig világbajnoknak érezhette magát, ám az utolsó kanyarokban Lewis Hamilton megelőzte Timo Glockot, így ötödik lett és ezzel elegendő pontot szerzett a világbajnoki cím eléréséhez.

"Azt hiszem ennél tökéletesebb versenyt nem futhattam volna"- kezdte Massa. "Mindent tökéletesen csináltunk a nehéz időjárás ellenére is. Hálás vagyok a csapatnak, nagyszerű versenyt futottunk. Hálás vagyok minden szurkolónak, akik sokkal jobban támogattak engem, mint eddig bármikor, sokkal jobban, mint amire számítottam."

"Hatalmas érzelmekkel teli nap volt a mai. Mindent tökéletesen csináltunk, még az időjárással is megbírkóztunk, aztán láttuk ahogy Lewis leelőzte Glockot, más érzelmek törtek elő, de ilyen a verseny."

"A verseny akkor ér véget, mikor lecsap a kockás zászló. Az első helyen végeztünk, erre nagyon büszkének kell lennünk, de végül egyetlen pont hiányzott, de ez benne van. Büszkének kell lennünk a munkánkra, a versenyünkre és a csapatunkra."

"Pontosan tudom, hogyan kell nyerni és hogyan kell veszíteni, ez is csak egy nap az életemben. Nagyon sokat tanultam ma, és hatalmas érzelmek kavarognak bennem."

A Ferrari megszerezte a konstruktőrök között a világbajnoki címet. Massa idén eggyel több versenyt nyert meg mint Hamilton, de megfizetett néhány hibájukért. Kijelentette, hogy örül a megszerzett címnek és már a jövő évre készül.

"Minden tökéletes volt ma, de sajnos ez nem volt elég. Azt hiszem nagyszerű bajnokságot teljesítettünk idén, volt jónéhány boldog pillanat és hibáztunk is párszor aminek megfizettük az árát. A szezonok különböznek, néha tökéletes az évad, minden sikerül, sok versenyt nyerhetsz egy hibátlan autóval, de néha csak jönnek egymás után a jó és rossz dolgok, ez a versenyzés."

"Évről évre rengeteg dolog változik, ahogy az idei szezonunk is, voltak nagyon jó és felejthető pillanataink, de minden egyes ember nagyszerű munkát végzett. Mindenki keményen dolgozott, kitette a szívét-lelkét hogy elérjük amit akarunk. Végül azután nem az történt, amire számítottunk, de ez a sport, mindazonáltal boldognak kell lennünk, mert megnyertük a konstruktőrök címét, ami rendkívül fontos volt számunkra."

"Biztos vagyok abban, hogy a csapat minden egyes tagja, a vezetőink és a szerelők is elégedettek és olyan boldogok mint én. Gratulálok Lewisnak, nagy bajnok lett úgy, hogy egyszerűen több pontot gyűjtött mint mi. Tudom hogyan kell veszíteni, de győzni is tudok, talán az életem egy későbi napján ez sikerülni is fog."

"Nagyon remélem, hogy jövőre már a világbajnoki címmel a zsebünkben érkezünk Brazíliába!"
Cucmey
#3866
2008. október 17. 22:56
ITT egy egész Schumi interju.
Cucmey
#3865
2008. október 17. 22:34
Briatore szerint Hamilton idén is elbukja a vb-t


A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore szerint Lewis Hamilton semmit nem tanult a tavalyi hibákból, és idén is el fogja bukni a bajnoki címet az utolsó versenyeken.

A McLaren brit pilótája 17 pontos előnnyel érkezett meg a tavalyi évad utolsó előtti állomásának helyet adó Kínai Nagydíjra, ám az utolsó két versenyen mindent elbukott, így Kimi Raikkönen lett a bajnok.

Hamilton jelenleg öt ponttal vezet riválisa, Felipe Massa előtt két futammal a szezon vége előtt, és a hétvégén azon a pályán kell bizonyítania, ahol a tavalyi évben hatalmas hibát vétett és a kavicságyban ragadt.

Bár sokan úgy vélik, Hamilton már csak elveszíteni tudja a küzdelmet, Briatore meg van győződve arról, hogy a brit versenyző idén sem nyeri meg a bajnoki címet.

"Véleményem szerint Hamilton ismét megpróbálja majd eldobni magától a bajnoki címet" – mondta Briatore az olasz Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Ő és a McLaren már a tavalyi évben is nagyon jók voltak: két futam alatt elveszteni egy 17 pontos előnyt, Guinness rekordnak is elmenne."

"Ha pedig valaki egy ilyen Guinness-re képes, akkor öt pontos előnnyel nagyon könnyen megismételheti önmagát. Szerintem Massa lesz a bajnok."

"Hamilton semmit nem tanult: ezt Japánban is láthattuk. Valakinek meg kellene mondani neki, hogy ő egy Forma-1-es versenyző, nem pedig egy marslakó. Nem Muhammad Ali. Ő egy újonc, akinek még bizonyítania kell képességeit."

"Jó versenyző ugyan, de az igazán jó versenyzők azok, akik hozni tudják az eredményeket. Vannak jó csatárok a futballban, akik mindig eltalálják a kapufát, csak éppen gólt nem tudnak rúgni. Vannak olyanok is, akik a hálóba tudják juttatni a labdát, de ő egyelőre nem közéjük tartozik."

"Olaszként, Flavio Briatoreként, és a Renault illetve a Ferrari között lévő kapcsolatért, számomra teljesen logikus, hogy a Ferrariért szorítsak. Ezzel szemben a McLaren kémkedéssel vádolt minket, négy hónapot elvett tőlünk ez a baromság, ami igazából nem is létezett" – tette hozzá Briatore.
Cucmey
#3864
2008. október 03. 10:46
Hát barátom. Maximum jövőre.
Cucmey
#3863
2008. október 03. 10:45
Raikkönen nem tudja, mi lehet a probléma


Kimi Raikkönen bevallotta, hogy csalódott az elmúlt futamokon történtek miatt, és nem tud magyarázatot adni borzalmasan gyenge szereplésére, ami miatt már csak matematikai esélye van a címvédésre.

A Ferrari versenyzője zsinórban negyedik olyan futamát teljesítette, ahol egyetlen pontot sem szerzett, ugyanis a hétvégi Szingapúri Nagydíjon is kiesett az utolsó pillanatokban.

"Nehéz erre szavakat találni: teljesen mindegy, hogy éjszaka vagy nappal vannak a versenyek, az idei nem az én évem" – mondta Raikkönen a Ferrari hivatalos weboldalán.

"Nekicsaptam autómat a falnak Szingapúrban, pedig már csak néhány kör volt hátra. Igaz, hogy nem a győzelemért versenyeztem, de értékes pontokat szerezhettem volna a csapatnak, és végül ugyanúgy végződött a futam, mint Spában."

"Úgy tűnik, minél jobban dolgozunk azon, hogy javítsunk a helyzeten, annál kevésbé érünk el sikereket. Jelenleg csakis abban bízom, hogy lesz végre egy olyan hétvége, mikor minden úgy alakul, ahogy azt szereznénk."

"Ismét jó volt a sebességünk Szingapúrban, de nem akkor, mikor arra igazán szükségünk lett volna. A leggyorsabb körök mit sem érnek, ha nem tudod úgy kombinálni azokkal a szituációkkal, mikor azok igazán számítanának."

"Természetesen nagyon szomorú vagyok a helyzet miatt. Nem tudok magyarázatot adni erre a sötét periódusra, és a múlton már nem tudok változtatni. Előre kell tekintetünk az utolsó három versenyre."

Mindezek ellenére Raikkönen, aki a hátvéd szerepét fogja betölteni a szezon hátralévő részében, úgy gondolja, csaparának mindene megvan ahhoz, hogy győzelmeket arasson az utolsó versenyeken.

"Nagyon sajnálom a csapatot, mert kiváló munkát végzett, és mindent megtett azért, hogy jobbá tegye az F2008-as modellt" – magyarázta a finn pilóta.

"Sajnálom, hogy elvesztettem azokat a pontokat. Azonban mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy harcba szállhassunk a győzelmekért az utolsó versenyeken. Bízom benne, hogy végre lesz egy sima hétvégém, péntektől vasárnap estéig."
Cucmey
#3862
2008. október 03. 10:40
Stewart szerint Massa még megnyerheti a bajnokságot


A Forma-1 egykori világbajnoka, Jackie Stewart szerint Felipe Massának nem szabad feladni a küzdelmet a szezon hátralévő részében, még akkor sem, ha a szingapúri baki miatt tovább nőtt lemaradása Lewis Hamiltonnal szemben a bajnoki pontversenyben.

Massa hátránya hét pontra nőtt legnagyobb riválisával szemben a Szingapúri Nagydíjon, ahol a Ferrari hatalmas hibát követett el, és akkor adott zöld jelzést versenyzőjének a boxutcában, mikor még autójához volt csatlakoztatva az üzemanyagtöltő.

Bár Hamiltonnak elég csak a második helyen végeznie a szezon utolsó három versenyén, hogy bezsebelje a bajnoki címet, Stewart szerint még bármi megtörténhet.

"Felipe fejlődött a legtöbbet az idei évben, egyenletes teljesítményt nyújt, nem voltak csúcs- és mélypontjai. A tavalyi évben egyszer nagyon gyors volt, aztán pedig leeresztett, de idén hihetetlenül egyenletes a teljesítménye" – mondta Stewart.

"Lenyűgöz Felipe vezetése, és azt gondolom, hogy még meg tudja nyerni a bajnokságot. A Ferrari továbbra is erősebb a McLarennél a száraz pályán, ám ez ugyanúgy igaz fordítva az esőben."

"Azonban azt gondolom, hogy három futammal a szezon vége előtt, mikor még 30 pont megszerezhető, illetve elveszíthető, a bajnokság még teljesen nyitott."

Bár lenyűgözte Massa teljesítménye, Stewart nem tudott elmenni a Ferrari hatalmas hibája mellett, ami megakadályozta a brazil versenyzőt abban, hogy megnyerje a sport történetének első éjszakai megmérettetését.

"Nagyra becsülöm a Ferrarit, azonban amit Szingapúrban műveltek, az egy hatalmas paródia volt. Úgy adni zöld jelzést Felipének, hogy még autójához van csatlakoztatva a töltőcső, akár a bajnoki címükbe is kerülhet" – tette hozzá a háromszoros világelső.
Cucmey
#3860
2008. október 03. 01:11
Elképesztő ez a Hamilton.



Hamilton Coulthard segítségére számított Szingapúrban


Lewis Hamilton a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon az első biztonsági autós periódus után körökön keresztül autózott a Red Bull Racing pilótája, David Coulthard mögött, aki akkor a harmadik helyen haladt. A mclarenes végül megelőzte a veteránt, ám Hamilton abban bízott, hogy versenyzőtársa kisegíti, vagyis elengedi majd.



Hamilton végül a harmadik helyen fejezte be a versenyt, Coulthardot pedig hetedikként intették le az első villanyfényes futamon.

"Azt reméltem, hogy brit honfitársam kisegít, de pontszerző helyen autózott, és jó eredményt akart elérni"- nyilatkozta a világbajnoki éllovas a The Times című lapnak.

Harmadik helyezésének köszönhetően Hamilton egyébként hét pontra növelte előnyét a pilóták versenyében a ferraris Felipe Massa előtt, a McLaren-Mercedes pedig a konstruktőrök között átvette a vezetést is.
Cucmey
#3859
2008. október 03. 00:58
ezt nem fogja bevenni a gyomrom.
Cucmey
#3856
2008. október 03. 00:57
előröl egész szexi.
Nickhole
#3855
2008. október 03. 00:57
na majd jövök ide beszélgetni de most lefekszem mert már álmos vagyok szia
Cucmey
#3854
2008. október 03. 00:50
ja. meg a JDMbe. ez a két topicom.
Nickhole
#3853
2008. október 03. 00:49
ja h itt te mod vagy
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Összesen 3972 találat 199 oldalon