Scuderia Ferrari

aktuális téma
Scuderia Ferrari
FORZA FERRARI!!

"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!"
/Enzo Ferrari/
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Cucmey
#3771
2008. szeptember 16. 12:10
pedig így van. több versenyző is mondta a teszt után hogy vezetés közben mikor a pályára koncentrál szinte alig észrevehető a különbség a nappali meg az éjszakai pálya között. értelme ennek annyi lesz hogy mi látjuk hogy sötét van meg elképesztő villanyszámlája lesz a pályának.
BOOST
#3770
2008. szeptember 16. 12:06
hát azért remélem nem... mondjuk csak a bukóra kéne egy zseblámpa aztán kajaksötétben kiküldeni őket.. az volna a meccs
Cucmey
#3769
2008. szeptember 16. 12:01
én is. azt nem értem hogy minek esti futam mikor olyan szinten világítják meg a pályát mintha nappal lenne.
BOOST
#3768
2008. szeptember 16. 11:59
kiváncsi vagyok erre az esti futamra...
Cucmey
#3766
2008. szeptember 16. 11:56
a lényege hogy fékezéskor energiát tárol el ez a cucc amit kigyorsitásoknál rá lehet nyomni. kicsit olyan mint a nitró csak elektronikusan van megoldva a többlet teljesítmény.
Cucmey
#3765
2008. szeptember 16. 11:53
Kinetikus energia tároló tököm tudja mi.
BOOST
#3764
2008. szeptember 16. 11:52
Cucmey
#3763
2008. szeptember 16. 11:51
Cucmey
#3762
2008. szeptember 16. 11:50
Cucmey
#3761
2008. szeptember 16. 11:49
Massa nem vár segítséget Raikkönentől


A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa elmondta, nem számít csapattársa, Kimi Raikkönen segítségére a bajnoki címért folytatott küzdelemben, pedig a finn címvédő lemaradása már 21 pont a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben.

Négy futammal a szezon vége előtt nagyon úgy tűnik, hogy Hamilton és Massa között dől majd el a bajnoki cím sorsa, hiszen kettejüket mindössze egyetlen világbajnoki pont választja csak el egymástól.

Igen ám, de Raikkönent sem szabad teljesen leírni, mert ugyan a finn pilóta szemmel láthatóan szenved a gumik üzemi hőfokra hevítésével, a tavalyi évben úgy nyerte meg a bajnoki címet, hogy két futammal a szezon vége előtt 17 pont volt a lemaradása riválisával szemben.

Bár a Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali hétfői nyilatkozatában elmondta, biztos benne, hogy Raikkönen tisztában van azzal, mit vár el tőle csapata, Massa elárulta, nem számol csapattársa támogatásával a szezon hátralévő részében.

"Nem úgy állok hozzá a szezon utolsó versenyeihez, hogy majd Kimi mindenben támogatni fog engem" – mondta a brazil. "Én ülök az autóban, én vagyok az, aki versenyeket nyer, vagy hibákat vét. Ez az én játszmám."

Massa azt is elmondta, hogy nem igazán jó barátok Raikkönennel, mindössze munkakapcsolatban vannak egymással, de úgy érzi, hogy jól tudnak együtt dolgozni a pályán.

"Abszolút profik módjára dolgozunk, és mindent megteszünk azért, hogy a Ferrari világbajnok legen, azonban nem vagyunk barátok, nem járunk össze a pályán kívül. Ha egy megbeszélésen vagyunk, és annak vége, Kimi feláll, és azonnal távozik" – mondta a brazil, aki sokkal jobb kapcsolatot ápolt és jelenlegi is ápol egykori csapattársával, a hétszeres világbajnok, Michael Schumacherrel.

"Szerencsésnek érzem magam, hogy együtt dolgozhattam vele, mikor ő bajnok volt, én pedig egy fiatal tanuló. Az volt karrierem egyik legfontosabb időszaka. Akkoriban még nem mondott el minden trükköt, de hagyta, hogy ellessem az apróbb fortélyokat, és tanuljak."

"Olyan számomra, mint egy báty, aki foglalkozik velem. Néha ő, néha én ragadom meg a telefont, ez nincs megbeszélve. Sokszor tanácsokat is kérek tőle, elmondja, hogy mit gondol egy adott problémáról, miként lehetne azon javítani. Nem mondja meg, mit csináljak, csak elmondja a véleményét, ami nem mindig egyezik az enyémmel."

Arra a kérdésre pedig, hogy mit gondol, meg tudja-e verni Hamiltont, a következőket felelte: "Ha nem lennék rá képes, nem ülhetnék egy Ferrariban."
BOOST
#3760
2008. szeptember 16. 11:49
Jövőre már Slick ek lesznek ugye?
Cucmey
#3759
2008. szeptember 16. 11:47
A Ferrari attól tart, hogy elbukhat a gumik miatt


A Ferrari vezetése bevallotta, elsődleges céljuk az lesz a héten megrendezésre kerülő privát tesztprogramjuk során, hogy javítsanak autójuk gumihasználatán, ugyanis tisztában vannak azzal, hogy emiatt akár el is úszhat számukra a bajnokság.

Az F2008-as modell legnagyobb problémája, hogy a McLaren idei versenygépével ellentétben, nehezen tudja üzemi hőfokra hevíteni az abroncsokat, ezért szenved Felipe Massa és Kimi Raikkönen a hűvös időben, vagy az esőben.

Azt követően, hogy a Ferrari – a gumiproblémák miatt – nem tudta kihasználni a McLaren nehézségeit a hétvégi Olasz Nagydíjon, a csapat vezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, mindent meg kell tenniük azért, hogy egyik hátralévő versenyen se kerüljenek ilyen helyzetbe, ha esetleg esni fog az eső.

"Sajnálatos módon az autó karakterisztikája olyan, hogy bizonyos körülmények között nem mindig tud megfelelő hőt generálni ahhoz, hogy az abroncsok megfelelően működjenek. Ez most a legnagyobb problémánk" – mondta Domenicali.

"Már Németországban is tapasztaltuk, mindkét száraz gumi esetében, és itt Monzában sem volt más a helyzet ilyen körülmények között. Sajnos már csak egy tesztünk maradt arra, hogy megnézzük, mit tehetünk a helyzet javítása érdekében, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani a szezon utolsó négy versenyén."

"A másik és legfontosabb dolog, hogy gondolkodnunk kell azon, miképpen próbáljuk elejét venni ezeknek a problémáknak a jövőben, hiszen a jövő évi autó egy teljesen más project. Tennünk kell valamit, ami segít működésre bírni a gumikat ilyen körülmények között, mert szükségünk van rájuk, ez nem vitás."

A Ferrarinak keményen kell készülnie, mert ha a szezon utolsó versenyein esetleg esni fog az eső, komoly hátrányba kerülhetnek, és emiatt akár el is veszíthetik a bajnokságot a vizes pályán amúgy is kiválóan teljesítő Lewis Hamiltonnal szemben.

"Hamilton kiváló versenyt teljesített. Nagyon, nagyon gyors volt, és ami még fontosabb, hihetetlen egyenletes" – mondta Domenicali, visszatekintve az esős monzai futamra.

Arra a kérdésre, hogy ha netán esni fog az eső az utolsó versenyek valamelyikén, az Hamilton kezére játszhatja-e a világbajnoki címet, a Ferrari csapafőnöke a következőket felelte: "Nem tudom. Azért nem, mert az esős körülmények között nem csak a technikai oldalt kell irányításod alatt tartanod, hanem más, különböző helyzeteket is kezelned kell."

"Természetesen nem ezek azok a körülmények, melyek között versenyezni szeretnénk. Az eső és a hideg jelenleg a két legnagyobb ellenségünk. Ez ellen nem tudunk mit tenni, az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy keményen dolgozunk, és kiderítjük, mit tudnánk tenni a helyzet javítása érdekében ilyen körülmények között."

A Ferrari a többi csapattól távol – melyek Jerezben dolgoznak – saját tesztpályáján, Mugellóban készül a héten, a soron következő négy tengerentúli megmérettetésre.
Cucmey
#3758
2008. szeptember 16. 11:43
Ferrari: Raikkönen segíteni fogja Massát


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, szent meggyőződése, hogy Kimi Raikkönen mindent megtesz majd azért, hogy segítse Felipe Massát a bajnoki cím megszerzésében, bár a finn cáfolta, hogy változna a szerepe.

Bár Raikkönen nem vallotta be, hogy a másodhegedűs szerepét kell majd betöltenie a szezon hátralévő négy versenyén, Domenicali biztos benne, hogy a finn versenyző tisztában van azzal, hogy mit vár el tőle csapata a hajrában.

"Mindig is mondtam, hogy a csapat érdeke az első" – magyarázta Domenicali. "Természetesen ez a legfontosabb dolog, és a versenyzők is tisztában vannak ezzel."

"Láthatjuk, hogy ezen az állomáson egyik versenyzőnk sem vett el pontot a másiktól, azonban a következő versenyeken ez akár meg is történhet. Biztos vagyok abban, hogy Kimi a legjobb tudását fogja nyújtani, hogy a lehető legagresszívebb legyen, de figyelembe fogja venni azt a tényt, hogy Massa sokkal közelebb van az éllovas, Lewis-hoz."

Massa, aki jelenleg mindössze egy ponttal van lemaradva Hamiltontól a bajnokságban, elmondta, annak ellenére sem fog változtatni a hátralévő futamokhoz való hozzáállásán, hogy Kimi segíthet majd neki.

"Természetesen továbbra is a legjobb tudásomat nyújtom, és ez nem fog változtatni a munkához való hozzáállásomon" – mondta Massa. "Mindig a győzelem reményében érkezem meg egy versenyre, és azon vagyok, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljem. Én így dolgozom."

"Elég jó helyzetben vagyok a bajnokságban, és bízom benne, hogy így is gondolkodunk. A hétvégi versenyen Kimi előtt végeztem, ami mindenképpen pozitív dolog, nem is beszélve arról, hogy Hamiltont is magam mögött tartottam, ami szintén elégedettségre adhat okot."
Cucmey
#3757
2008. szeptember 08. 11:20
Hamilton büntetése teljesen jogos, ehhez hadd idézzek egy írást:

"Ha valaki négykerekes pályaelhagyással előzte meg egy vetélytársát, nem csupán vissza kell engednie őt maga elé, hanem gondoskodnia kell arról is, hogy a kanyar levágásából semmilyen módon ne jusson előnyhöz." ...ezt követően pedig csak a büntetés mértéke a kérdéses, melyre már a sportszabályzat adja a választ:

"A Sportszabályzat 16.3-as bekezdése szerint a sportfelügyelők a pályán történt incidensekért háromféle büntetést szabhatnak ki: a) boxutcai áthajtásra vagy b) 10 másodperces stop&go-ra ítélhetik a vétkest, illetve c) 10 hellyel hátrébb sorolhatják a következő nagydíj rajtrácsán.

Ha azonban az ítéletet legfeljebb 5 körrel a leintés előtt hozzák meg, az a) és b) változat helyett kötelességük 25 másodpercet hozzáadni az érintett versenyző végeredményéhez. Hamiltont a sportfelügyelők által kiadott, 49-es számú hivatalos dokumentum tanúsága szerint Spában eredetileg boxutcai áthajtással sújtották volna, és ez az ítélet automatikusan változott időbüntetésre."

A büntetés megvan tehát, innentől kezdve kár ezen rágódni, minden "ha"-val kezdődő mondat pedig felesleges. Valószínűleg a fellebbezést is el fogják utasítani.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a szabályok ilyen nyersen történő alkalmazása nem biztos, hogy jót tesz a "sportágnak" hiszen összességében Hamilton jobb volt Massánál és Heidfeldnél mégis mögöttük végzett a versenyben.
Cucmey
#3756
2008. szeptember 07. 22:36
Cucmey
#3755
2008. szeptember 07. 22:35
Cucmey
#3754
2008. szeptember 07. 22:35
Cucmey
#3753
2008. szeptember 07. 22:34
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Összesen 3972 találat 199 oldalon