Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szeptember 23-án kezdetét vette a tököli versenyek őszi szezonja, mely a hagyományokhoz híven éjszakai száguldozásra invitálta a gyorsulás szerelmeseit. Ez az alkalom azonban egyúttal rendhagyó is volt, hiszen a nappali szakaszt a második felvonását ünneplő Japfest tette ki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvényre kora délután érkeztünk, ahol már javában folyt a Red Sun Fest fedőnév alatt futó fesztivál. Az elméletileg kizárólag japán autós találkozón láthattunk azért szép számmal más ország büszkeségeit is, de túlnyomórészt rizsrakétákkal telt meg az ismét megújult parkolási és beléptetési rendszerrel ellátott reptér.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az időjárás tökéletes volt, a szigetország zászlóját jelképező felkelő nap igencsak áldásosan osztotta hatását a résztvevőkre - a nyárinak mondható időjárásban sok száz nyak és fedetlen testrész vette fel a vörös korong színét. Felhozatal tekintetében pedig igazán nem lehetett ok a panaszra, számos Lancer EVO, két Honda NSX, Integrák, Toyota Supra, S2000-ek, rengeteg Eclipse és persze megszámlálhatatlanul sok Civic és CRX alkották a mezőny javát. A kizárólag jappó gyorsulási versenyre két nagyágyú, Erdős Csaba dragja, és az Eleanor Motorsports Carlos Saintz Celicája érkezett, sajnos a nap végére mindkét autóban megadta magát a technika. Programok tekintetében sor került még autó szépségversenyre is, természetesen csak japán autók részére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Este 18:00 órától kezdődött a rendezvény „profi” része, melyet a szervezők stílusosan csak DRAGNIGHT néven hoztak be a köztudatba. Az Erdős-féle fekete drag gyengélkedése miatt ugyan csak egy Super Competition Dragster (MüllerArt Smith’s Bros) vett részt a futamokon, bár azon is érdemes lassan elgondolkozni, honnan kezdődik az, mikor egy autót dragsternek kezdünk becézni, hiszen a profi mezőny számos igencsak durva időt teljesítő gépe imho csont nélkül vehetné már fel ezt a titulust. Gondoljunk csak a motorokat alázó idővel rendelkező Schuszter Audira, a Syntech S2-re, a Falco-féle GMC Syclone-ra, vagy hazánk leggyorsabb Honda Civicjére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Persze hosszasan sorolhatnánk az egyes kategóriák éllovasait, mindenesetre, aki már esetleg elunta őket, versenyről-versenyre találkozhat új résztvevőkkel. A legnagyobb meglepetést ezúttal egy fehér Barkas okozta: az 5.7 literes, V8-as blokkal ellátott brutalitás legjobb ideje 12.75 másodperc volt 402 méteren, mellyel egyúttal a TOP Class első helyezettje is lett. A hírek szerint a Barkas nitró rendszere még nem is volt beüzemelve, így minden bizonnyal a szezonzárón újabb rekordok várhatók.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az A1 (autó 1600) kategória szokás szerint Calfy, és a Boci Civic győzelmével zárult, a döntő futamot Endrődi Zsolt Honda Civicével vívta, a harmadik helyre pedig egy régi ismerős, Yasec és a már jól ismert, immáron 1.6-os Lotus futott be. Az A2 (autó 2500) döntőjében szintén egy veteránt üdvözölhettünk AvE személyében, aki végre újra kihozta a fehér Renault 5 GT-t versenyezni. A legjobb időként futott 13.44 viszont egyelőre kevésnek bizonyul a régi nagy ellenfél, Civiccoupe felső Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!11-es időihez képest, aki egyúttal a kategória győztese is lett. Aki talán képes lett volna őt megszorongatni, POS és a turbós Suzuki Swift, ezúttal sem jelent meg a versenyen. A kategória örök harmadik helyezettje, szabyk, valamint az általa hajtott Ford Fiesta RS Turbo lett. A harmadik kategória (autó 3800) döntőjét, Cziráki Károly BMW-je, valamint opelgéza Astrája vívták az előbbi győzelmével. A harmadik helyen egy M5-ös BMW végzett. Hozzá kell még tenni, hogy az időmérők egyik legjobbját (12.64 sec) futó Kovács Gáspár, és turbós Toyota MR-2-ese az elődöntőben egy rendkívül gyenge futammal esett ki, Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!pedig könnyen esélyes lehetett volna az első helyre is. Az A4 (Auto 5000) kategória döntőjét nem is nyerhette volna más, mint Magyarország leggyorsabb utcai autója, a Schuszter Audi. Az A5 (MUSCLE) kategória győztese ezúttal egy Pontiac Trans AM lett HungryTA vezényletében.. Az A6 (Diesel) első helyét pedig a már a Rábaringen is bizonyított nagy visszatérő, a Saybor Tuning Ibizája szerezte meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A lóerők küzdelme mellett az idei év Carstyling.hu Show N’ Shine autó szépségversenyének nyolcadik fordulójára is itt került sor. A versenyen 21:00-ig lehetett nevezni, a szabályok szerint pedig ezúttal a Fast and Furious Competition versenyére került sor. A fordulót szegedi partnerünk, a különböző tuning alkatrészeket forgalmazó Raceland Hungary támogatta.

Elsődleges szempontunk a kategória TOP 5, valamint a Car of the Show kupa díjazottjának megállapításakor az autókon található F&F stílusjegyek megléte, vagy meg nem léte volt. A zsűrizéssel szokás szerint igen nehéz dolgunk volt, végül a következő eredmény született:

Car of the Show

Szilvási Károly

Honda CRX

4 pont

Category Top 5

Bruszt Gábor

Honda Integra

2 pont

Ferenczy Gábor

Volkswagen Passat

2 pont

Török Szilvia

Opel Calibra

2 pont

Nemes Károly

BMW E36

2 pont

Hudák Zsolt Opel Calibra

2 pont

Top 10 car of the Show

Szabácsik Attila

Toyota Yaris

1 pont

Staszer Dávid

Audi S8

1 pont

Balassa Zoltán

Audi S8

1 pont

Mátyási Zoltán

Lada 2107

1 pont

Szokoly Réka

Opel Calibra

1 pont

Szentirmai Dávid

Lancia Y

1 pont

Sziklafi Péter

Ford Escort

1 pont

Takács Péter

Toyota Celica

1 pont

Radics Gábor

BMW E30

1 pont

Borsi András

BMW E46

1 pont


A különdíjasok a Raceland és a Carstyling.hu ajándékcsomagjait, a Car of the Show tulajdonosa pedig egy Raceland rugószettet nyert ezen a fordulón. Az éves szépségverseny szabályairól bővebben ezen az oldalon olvashatsz!

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, a következő fordulóra pedig a legközelebbi tököli futam alkalmával kerül majd sor – bővebb infókat hamarosan az oldalon találhattok!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az idei év egyik legsikeresebbnek mondható tököli rendezvényén vagyunk túl, mely mind a gyorsulás, mind a tuning, valamint a találkozóra érkezett autók szempontjából is a maximumot hozta. A terület új elrendezése, az új világítás, a skyrose a célvonalnál, valamint a technikai újítások, és az új program, az egyedülállónak számító Night Drift mind-mind előnyére váltak a rendezvénynek, mely az időjárásnak köszönhetően sikeresen tett túl a 16-i taszári fordulón is.

A versenysorozat következő állomására október 7-én, a kiskunlacházi reptér betonján kerül sor - további információkat www.futam.hu, www.dragracing.hu oldalakon találhattok.