Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Futurisztikus, de mégis a régi idők ihlette koncepció kerül aukcióra hamarosan, a Floridában évente esedékes RM Auction alkalmával. A buboréktetős 1955 „Beatnik” Bubbletop, nevével ellentétben meglehetősen friss alkotás, aminek csak az alapját szolgáltatta a századközépi Ford modell.

A kasznit már egy 1988-as Lincoln Town Car biztosította, míg az erőforrás a Chevrolet 5.7 literes, small-block V8-asa. Az autótest emberesen át lett alakítva: az ívelt forma mellett a tervező, Gary „Chopit” Fioto a Cadillac, Chrysler és a Lincoln különböző elemeit adaptálta a mesterműhöz. Az első lökhárító egy ’58-as, a hátsó egy ’59-es Caddyről származik, az első lámpák a Lincoln, a hátsók pedig egy 1960-as Chrysler alkatrészei. A sárvédők, ajtók, valamint a teljes hátsó fertály azonban teljes egészében kézzel készültek.

Külön érdekesség az autó utastere, melynek repülőgépekhez hasonlatos kormánya, valamint a középkonzol ívelt kialakítása az 1960-as évforduló tájékán készült detroiti koncepcióautók világát idézi.

Hogy a remekbeszabott alkotás végül mennyiért fog gazdára találni, március elején kiderül, mindenesetre már a belefeccelt több, mint négy éves munka értékét is igen nehéz felbecsülni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!