-VETERÁN-

Témakör: Tuning
aktuális téma
-VETERÁN-

Annak ellenére hogy külön kategória van VETerán korú autóknak, sajnos egyetlen témábavágó és márkafüggetlen fórum sincs. Szeretnék lehetőleg "szakmai szemmel" ismerkedni és tapasztalatokat cserélni itteni kategória társakkal és youngtimer tulajdonosokkal vagy csak kedvelőkkel, lehet saját autót bemutatni esetleg lelőhelyeket, ügyeskezű szakembereket vagy alkatrész forgalmazókat javasolni NEM reklám jelleggel és ami még ide passzolhat. Lehetőleg az észnélküli képtologatást mellőzzük, NE OFFOLJUNK vagy balhézzunk feleslegesen! Köszönöm..

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Freddie
#156
2015. július 26. 07:37
Köszönöm !
Nekem ez a hobbim: megyek mindenfelé, világot látok az öreggel. Sok Trabant találkozóra jutok el és számtalan remek külföldi barátom is van
Kicsit minden évben feszegetem a határokat, hová juthatok még el az öreggel.
Jövőre pl. lengyel barátaimmal maghívást kaptunk Párizsba Trabant találkozóra
Baluz
#155
2015. július 25. 21:14
Talán egy Audinak jobb az alkatrész utánpótlása mint egy Renault Alpine-nak és/vagy olcsóbb is hozzá. Én ezt is szempontnak tartanám,nem mindegy (nekem) hogy mennyiért és mennyi idő alatt kapok hozzá valamit. Nehéz ajánlani másik típust.
Nickhole
#154
2015. július 25. 21:04
Esetleg hasonló német kocsit tudtok nekem ajánlani mint a Renault Alpine GTA? Mert kinézetre nagyon tetszik. Vagy maradjak az AUDI 80 vagy a 100-s kereklámpás verziónál?
Baluz
#153
2015. július 25. 21:04
Nekünk ott a Seat téli és napi használatra szerencsére. Derbynél azért szeretném kitolni azt az időt amikor a kasztnihoz kell nyúlni mivel nem vagyok lakatos ezért nem használom mikortól sozzák az utakat de azért le is akarom kezelni az alját.
Nem semmi,hogy a Trsbival mekkora utakra mész, minden elismerésem.
Baluz
#152
2015. július 25. 20:57
Végülis nem kell őket kerülni ha szereted a kihívásokat.
Ehhez is biztos nagy szeretet kell akárcsak az olasz kocsikhoz, de nagy az igazság abban amit Freddy írt.
Akkor inkább egy Volvo szerintem.
Freddie
#151
2015. július 25. 15:25
nem kimondottan a megbízhatatlanságára gondoltam ( bár az is jellemzi őket) hanem arra, hogy a francia autók más koncepcióban épülnek, mint, mint pl. egy német autó) Míg a németek jól átgondolják, mit ,hogyan és miért csinálnak és terveznek jóelőre, addig a francia olyan, mintha hirtelen lelkesedésből építene egy autót,aztán utána kezd el gondolkodni, hogy miként lehetne ezt összerakni, szerelni, illetve menet közben jön rá, mit is szúrt el a tervezés közben. Ezért van az, hogy egy évjáratban is többször változtatnak alkatrészeken, a rengeteg féle közül sosem tudhatod, hogy a belevalót vetted-e meg (ami pl. veterán esetében netes vásárlásnál nagy cumi lehet) illetve igen gyakran mindenféle célszerszámot kreálnak ki, amivel szerelni lehet az autót. Ezeket is be kell szerezned a javításhoz. Nem beszélve a hozzáférhetetlen dolgokhoz és az egyébként is rossz szerelhetőséghez(nem véletlenül utálják őket az autószerelők)
Nickhole
#150
2015. július 25. 12:32
Ezt még nem hallottam. Miért kell őket kerülni? Megbízhatatlanok?
Freddie
#149
2015. július 24. 17:04
én meg télen is vidáman használom a gépet. Igaz, sosem járok vele dolgozni, meg bevásárolni stb. Arra ott a jó öreg zsíroskenyér üzemű bicikli
De másfél éve Lengyelországban szilvesztereztem, valamint minden évben Trabis farsangra járok Csehországba a hegyekbe. Én is úgy vagyok vele, hogy az autó van értem. Persze nagyon odafigyelek rá és rendszeresen karbantartom. Az alját folyamatosan figyelem, ha kell javítom, festem. De használom is gyakran. És bár 36éves a kicsike, de még mindig gondtalanul járom vele a környező országokat
Baluz
#148
2015. július 24. 16:33
Szia Márti,
szerintem ez szerencse, családi erekje, majd egyszer elkészülsz vele.
Azt nem tudtam,hogy az OT-és kocsikra máshogy fizet a biztosító. Ezt, hogy kiviszed és valaki összetöri ezzel nem tudsz mit kezdeni.Innentől vagy használod vagy nem vagy csak tréler, de annak mi értelme. Ha azt veszed ugyanez történhet egy teljesen átépített mostani kocsival is, ott hol fizetik meg a tényleges károd? Én azért azt vallom,hogy az autó van értem és nem én érte. Persze télen én sem hozom ki a Derbyt az tuti. Pedig az hol van egy igazi veterántól...
Freddie
#146
2015. július 24. 11:04
a régi franciákra is vonatkozik az, ami az újakra is: nagy ívben kerülendők !
Nickhole
#145
2015. július 24. 10:13
Mi a véleményetek egy Renault Alpine GTA-ról?
Nickhole
#144
2015. július 24. 10:12
Z_Márti
#142
2015. július 23. 11:48
Sziasztok!

Nekem szerencsém is van, meg nem is. Megörököltem nagypapám autóját. Már több mint 25 éve áll, garázsban a megvásárlása óta (papám az első tulaja volt). Télen sosem volt kint, esőt sem látott jóformán, tehát a kasztni a 42 éve ellenére teljesen tuti. Viszont a motort, és a fékeket pl teljesen át kell nézni, javítani, cserélni, tisztítani, stb... a gumik is felújítottak, tehát nem mai darabok pl... Alap kalkuláció szerint egy 100-200at kellene rálocsolnom vizsgával együtt, hogy újra az utakon közlekedhessen. És akkor tényleg ott van az, hogy ha valaki összetöri, mi lesz vele. [OT-ztatni azért éri meg ezeket az idős autókat, mert a biztosító egy esetleges káreseménynél jobban fizet... (persze az összetört szívet úgy sem tudja megtéríteni, de ez mindenre érvényes)
Tavaly nyáron volt a gyorsforgalmin a gyönyörű merci balesete. OT-s volt, így "szerencsés" összeget kapott. Mondták, hogy a töredéke lett volna, ha csak sima autóként kezelik, hiába a tökéletes állapot.
Remélem hogy egyszer sikerül félretennem annyit, hogy papám emlékére újra "száguldhassak" a gyönyörűséggel.
Nickhole
#141
2015. július 23. 02:18
Én kerek lámpásra gondoltam. Ez is szép, de inkább férfias.
Baluz
#140
2015. július 22. 20:11
Ilyen volt csak más színben.
Baluz
#139
2015. július 22. 20:02
Szia,
Volvo azért zsebbenyúlósabb már csak a mostani típusokból is kiindulva,de kinek meddig ér a takaró...
Kb egy másfél éve volt fent a használtautón egy 78-79-es Audi 80-as coupe ha jól emlékszem frissen behozva Németorszagból az állapotához képest nagyon jó áron, persze az én költségvetésemet messze meghaladta.
Jó keresgélést.
Nickhole
#138
2015. július 21. 19:09
Szia Baluz! Nem akarok OT-sat viszont épp egy olyan régebbi kocsit szeretnék amit azért megnéznek, hogy hoppá de szép darab. Úgyhogy most igazából tényleg a nézelődés megy meg az hogy egyáltalán kitaláljam mi is tetszik. Hiszen nem is ismerem az összes féle fajta autót. De leginkább Audi, Opel esetleg Volvo.
Baluz
#137
2015. július 21. 17:48
Sziasztok! Hello Nickhole!
Véleményem szerint első körben azt kell eldönteni, hogy OT minősítést szeretnél-e a kocsidra vagy sem. Nálam ez nem volt szempont, mert tudtam, hogy pl a sportfutómű miatt ez kizárva illetve ahhoz tényleg sok pénzt kell egy kocsiba tolni, hogy átmenjen. Pénztárca függő a történet.
Én kb négy éve jutottam el oda,hogy szeretnék egy öreg autót hobbizni és kb másfél évet nézeldődtem "lightosan" mire oda jutottam,hogy árban,állapotban megtaláltam azt amit szeretnék. Először több típus jött számítasba majd szép lassan letisztult kettőre. Fő szempont volt az olcsó és aránylag jó alkatrész elláttotság, szerelhetőség (bár nem vagyok szerelő) de azért egy kicsit legyen ritkább, érdekesebb típus. Lehet,hogy sokan kiröhögtök ezért,hogy mit akarok itt a kocsimmal...
Műszakilag jónak mondható,persze mindig van vele valami nyűg és mivel a kocsi 2006-óta állt (szerencsére garázsban) az nem tett túl jót a gumi alkatrészeknek. Szerencsére van olyan szerelőm akiben megbízhatok nem b@sz át és tényleg kicseréli amit szükséges.
Kasztnizni nem kell a bódét még egy jó ideig és mivel télen nem használom jó ideig rendben lesz.
Természetesen meg sem közelít egy OT szintű autót de nem is azért vettem,hogy csak szélcsendben nem túl nagy napsütésben vegyem elő egy szó mint száz, eddig nem bántam és imádok vele kocsizni, hosszú még a lista amiket szeretnék rajta megcsinálni,de nem hajt a tatár... szóval jól át kell gondolni mi fér bele anyagilag és ahogy a többiek is írták keresgélni,nézelődni,tájékozódni mert nagyon mellé lehet nyúlni.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Összesen 316 találat 16 oldalon