A jelek szerint sok érdekességet tartogat majd a télen esedékes Tokiói Autószalon, többek között a Nissan is bemutathatja a 370Z utódjának prototípusát.

Az infó egyenesen a gyár fejlesztési részlegének vezetőjétől, Andy Palmertől származik, aki a brit Autocar magazinnak adott interjút az újdonságokról. Elmondása szerint ez új sporautó "kisebb és könnyebb" lesz a jelenleg piacon lévő változatnál, ugyanakkor teljesítmény terén semmivel sem marad majd el a jelenlegi V6-ostól.

A világ legszebb motorhangjától azonban jó eséllyel el kell búcsúznunk, mert maga a blokk is kisebb és több, mint valószínű, hogy négyhengeres lesz, az így kieső többletet pedig turbófeltöltővel pótolják majd. Sőt, az sem kizárt, hogy egy kiegészítő elektromos hajtással is rásegítenek a dolgokra.

Habár a kasztni kisebb lesz a mostaninál, a hírek szerint mutatósabb lesz, mint az elődje - ehhez jó irányvonalat adhat az idén tavasszal Genfben bemutatott Esflow koncepció, melyről a galériában találtok képeket. Mindenesetre őszintén reméljük, hogy a gyártásba kerülő példányok tekintetében nem valami olyasmivel kell majd szembesüljünk, mint a Honda S2000 utódjaként emlegetett valami esetén, habár mivel legalább a motorerőt itt nem érheti csorba, egy fokkal már jobbak a kilátások.

További jó hír, hogy az új Z-hez is terveznek egy még sportosabb Nismo kiadást, így biztosra vehető, hogy arra a piacra és pozícióra szánják, mint a jelenlegi kiadást, csak éppen a következő generáció rajongói számára.