Nem csak a Skoda, a Volkswagen is domborított ezt-azt az idei Wörthersee Tour-ra. Egyik emlékezetes alkotásuk alapját a márka izgalmasnak nem mondható platósa, az Amarok alkotta.

A koncepció célja egy sportosabb kiadás prezentálása volt, ami nem kis kihívást jelenthetett, főleg a design szekciónak. A végeredmény azonban teljesen meggyőző: a kasznit a sárvédőknél 60 mm-el kiszélesítették, mindezt peres abroncsokkal szerelt 22 colos könnyűfém garnitúrára - koppig - ültették, valamint teljesen átszabták az első és hátsó lökhárítókat is.

Odabent a GTI-vonalon alakítottak a látványvilágon, a kárpitokon fekete-vörös-fehér színsémával, mindezt versenyülésekkel, sportkormánnyal, valamint karbon műszerfallal kiegészítve. A multimédiás örömökről 600W-os mélynyomó és 8 hüvelykes monitor érintőképernyő gondoskodil.

Az R-Style Amarok motorilag sem hagy kívánnivalót maga után: a koncepció a Volkswagen 3.0 literes V6-os TDI blokkját kapta, 272 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal. A nyolcsebességes automata váltóval mindez 7.9 másodperces 100 km/órás sprintet tesz lehetővé.