Alig egy hete röppent fel a hír az új, hamarosan gyártásba is kerülő 4-es szériás BMW-ről, máris elindultak a találgatások a típusra épülő, két év múlva érkező sport kivitelről, valamint a négyajtós kupé verzióról is.

A gyakorlatilag a 3-as széria háromajtós verziójaként debütáló 4-es (hasonlóan az 5 és 6 szériák rokonságához) januárban, a North American International Auto Show (NAIAS) keretei közt kerül először kiállításra, egyelőre csak koncepcióként. 

Az autó kicsivel nagyobb a hármasnál: hosszban és szélességben és tengelytávban is cirka fél centit ver rá a rokonra, míg magasságban 16 mm-el alacsonyabb, így már ennek köszönhetően is egy fokkal sportosabb megjelenést kapott. Az ehhez párosodó szigorú design pedig első blikkre a hatost idézi, annyi biztos, hogy a forma szépen el lett találva.

Az erőforrást minden bizonnyal a szedán verzióból adoptálják majd, így benzines fronton 184, valamint 245 lóerős kétliteres, négyhengeres turbómotorok, dízel terén pedig a 306 pacis 3.0 literes soros hathengeres várható.

A még hivatalosan be sem mutatott F32-es fotóira építkezve, egy Wild-Speed néven futó designer (Kristophe P. Haak) máris lerenderelte a jövendőbeli M4 (lásd fent), valamint a Gran Coupe verzió általa elképzelt formáját. A sportverzió az 1M és M6 modelleken látható első lökhárító keverékét, új hűtőrácsot, M-es küszöböket, valamint kiömlőkkel tagolt motorháztetőt kapott.

A Gran Coupe (F36) esetében, design terén jóformán maradt minden a 4-es képein látott formában, eltekintve persze a mesterien hosszított kasznitól, a megnövelt tengelytávtól, és a hátsó ajtóktól. A tervhez a típusról nemrégiben kiszivárgott Nürnburgringes kémvideó is jó alapot adott.

Hogy valóban így fognak-e kinézni az extrább kivitelű négyesek, legkésőbb két év múlva kiderül, addig is fókuszáljunk a jövőre érkező modellre, melyről galériánkban is találhattok jó pár képet. A renderelt modellekről pedig érdemes meglátogatni a Bimmerpost fórumait (itt és itt), ahol több színverzió is található belőlük.