A Graf Weckerle, Collection Sport néven az Audi R8-ashoz adott ki csomagot a közelmúltban, aminek középpontjában a hasonló névre hallgató, mutatós felni áll.

A német cégnek nem ez az első felniközpontú próbálkozása a szuper sportautók piacán. A tavalyi, óbarokk stílusban épített Ferrari 458 Italiát nem is könnyű elfelejteni.

Ezúttal más az irányvonal: az ultrakönnyű, extravagáns garnitúra széles peremei fényes fekete fényezést kaptak, míg a küllőket tükörre polírozták, de vásárlói kérésre bármilyen kombináció megoldható. Az R8-asra csavart szett 20 colos, elöl 245/30, hátul 305/25-ös gumikkal.

Az optikai átalakítások sorát gyarapítja még a fényezés, melyet az antracit két árnyalatával oldottak meg, az ajtók mögötti panelen pedig helyet kapott a Weckerle logója is. A kasznit emberesen megültették, végső simításként pedig a kipufogók végei is matt fekete kerámia borítással gazdagodtak.

A 4.2-es FSI motort a szokásos párossal, az átprogramozott ECU-val és sport kipufogórendszerrel ajándékozták meg, így már 455 lóerő felett uralkodhat a tulajdonos.