Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A teljesen egyedi stílusban alkotó német Graf Weckerle Imperialwagen legújabban a Ferrari 458 Italiához készített saját elképzelésű konverziót. A barokk francia művészet motívumait a modern technikával ötvözve egy igazi arisztokrata sportautó lett a végeredmény, kérdés, hogy mindezt hányan mernék ebben a formában bevállalni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Piaca mindenesetre lehet a dolognak, hiszen a cég már számos komoly luxusautóhoz készített hasonló csomagot – ha másra nem, polgárpukkasztásra, vagy egy borzasztóan sznob partin történő villantásra biztosan alkalmas. A központi elemet minden esetben a rendkívül egyedi felni garnitúra jelenti, ami a francia kultúrában XIV Lajos által előszeretettel használt liliom motívummal operál – egyébként maga a cég logója is erre az elemre épül. Esetünkben egy 21 hüvelykes felnit készítettek a Ferrarihoz, a mintázatot pedig kézzel, 184 db, egyedileg festett darabból rakták össze. Ferrarink színéhez passzolóan maguk a görgők is tetszés szerinti árnyalatokban érhetők el, a sajtóanyag szerint pedig igen masszívak, és a hatóságilag elfogadott TüV engedélyekkel is rendelkeznek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az ékszerszámba menő kerekek mellett, technikailag, ültetett futómű, valamint egy 30 plusz pacit nyújtó sport kipufogórendszer is felszerelésre került. Továbbá opcióként az utastér is átdolgozásra kerülhet, a felnihez hasonló stílusban leginkább egy óbarokk kanapé mintázatát idézve az üléseken, valamint az ajtók kárpitjain.

Bár halandó szemmel nézve tény, hogy ez az átalakítás „egy cseppet” túl sok egy ilyen kaliberű autóhoz, az egyediséghez azonban nem férhet kétség – megfelelő közegben és környezetben biztosan meg is kapja a neki járó grófi tiszteletet. Az árakról nincs infónk, de egy padkázás nagyon valószínű, hogy borzalmas fájdalmakkal járhat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!