A Honda 40. évfordulójára született, a gyár történetében minden tekintetben egyedi roadstert, 2010-ig gyártották. Az S2000 tervezett utódjáról azóta is számos pletyka kering, persze konkrétumok nélkül.

Elképzelések, valamint különféle nem hivatalos tanulmányok viszont vannak, ezeket pedig akár komolyan is vehetjük: elég csak azt felidézni, hogy anno 1995-ben, a Tokyo Motor Show-ra készült SSM (Sport Study Model) koncepcióból készült el 3 évvel később az azóta 112,000 példányban eladott Honda S2000.

A sikertörténetet a Honda 2010-ben zárta le, a világszerte fanok tömegeit összegyűjtő sportautót azonban nem hagyják feledésbe merülni. Ennek egyik ékes bizonyítéka ez a tanulmány is, melyet a gyár által szponzorált "2020-as S2000" pályázatra készült.

Az elkövető Michael Mcgee, aki egy futurisztikus formatervet rakott össze, a klasszikus sportautók arányaira építkezve. Az ihletet egy távirányítós modellautó adta. A terv szerint, a két hosszanti oldal műanyag panelek formájában illeszkedik az alap kasznihoz, mely többféle színben, valamint formában is rendelhetők lennének az autóhoz, így akár minden egyed más-más formákkal rendelkezhet.

Kicsit már merészebb elképzelés, hogy ezek a panelek jókora ajtókként is működnének, melyek az első tengely elől nyílnának felfelé. Bár ki tudja, 2020-ban mi lesz a trend.