A holland Savage még az év elején mutatta be Rivale Roadyacht GTS nevű koncepciójának legújabb változatát, azt állítva, hogy már a végső stádiumban van a gyártás megkezdése előtt. Úgy tűnik igazat mondtak, mivel mostani bejelentésük alapján, valamelyik 2012-es nagyobb autó shown már a végleges, megrendelhető verziót állítják ki.

A szupersportautó megvásárlásához azonban nem kis tőkére lesz szükség, ugyanis előjegyzési ára 550.000 dollár körül mozog, ami mai árfolyamon kb. 120 millió forint. A Rivale egyik drágító tényezője, hogy mindössze 20 darabot fognak elkészíteni belőle narancs, fehér vagy ezüst színben, melyek közül 3-at már le is foglalóztak. Egyik előrendelt példányt csakis pályahasználatra kérték, ami abban különbözik az utcaitól, hogy még erősebb, még több karbon van rajta és - ennek is köszönhetően - még könnyebb.

Apropó erő: a saját gyártású 6.2 literes, V8-as motorral felszerelt 1280 kg súlyú jármű 680 lóerejének és 730 Nm nyomatékának köszönhetően mindössze 3.4 másodpercig tart a mutatót 100-as állásba lendíteni, 300-ra 35 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 325 km/óra.

A design a meglehetősen idétlen név ellenére kimondottan vagányra sikerült, mind a külső, mind a belső kialakítást tekintve, minderre pedig rátesz má egy lapáttal a négy, teljesen egyedi módon felfelé nyíló ajtó. A tető 20 másodperc alatt nyitható vagy zárható, opcionálisan pedig rendelkezésre áll pezsgőhűtő - ember legyen a talpán aki egy öblös csapatás után kibontja -, modern lopásgátló rendszer vagy éppen egy kulcs nélküli bejutást biztosító karóra.

A első példányt valószínűleg a 2013-as év elején fogják tudni átadni.