Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ha autó átalakításról van szó, a kreativitásnak semmi sem szabhat határt, még akkor sem, ha az áhított cél történetesen napjaink egyik legritkább sportautója, a Gumpert Apollo. Mindez egy 99-es Toyota MR2 alapra építve költséghatékony megoldást kínál a nagyratörő álmokra.

A rokonság a két autó között persze nagyon távoli, a hasonlóság is inkább annyi, mint mondjuk egy L.S.D ajtós Peugeot, és a Murcielago között. Annak ellenére, hogy a lelkes kaliforniai tulajdonos az utcai versenyautót idéző szélesítő szettel, valamint lökhárítókkal szerelte fel Toyotáját az összhatás végül inkább furcsa lett, mint harmonikus, pláne az Apollo tökéletes arányaihoz képest. Az alig 1.1 méter magas, két méter széles eredeti sportautó kasztnija leginkább hihetetlen leszorító erejéről híres, mellyel a rossznyelvek szerint akár egy alagút falán is tudna száguldani – persze fejjel lefelé.

Motor terén még nagyobb különbségeket találunk. A középmotor ugyan adott, de az Audiból adaptált turbós V8-as 650 lovas teljesítményéhez képest az MR2 szintén feltöltővel 303 keréken mért lóereje minden bizonnyal nem hozza a 3.0 másodperces állórajtos 100 km/órás sprintet.

Függetlenül ettől, vagy sem, a replika azóta eladósorba is került, potom 14.000 dollárért.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!