Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A világ első számú Component Car gyártójáról, a Massachusetts állambeli Factory Five Racing műhelyről már a tavalyi SEMA Show kapcsán is hírt adtunk. A cég a napokban jelentette be legújabb modelljét, ami egyben a legkeresettebb replikájuk új verzióját is jelenti.

Component Car, Kit Car

Ha ezt a két, itthon gyakorlatilag ismeretlen fogalmat definiálni kellene, nagyjából annyiról van szó, mint a profi modellezésnél, csak éppen 1:1 méretben: a cég csomagban leszállítja a komplett kasztnit / futóművet / utasteret alkatrészeire bontva, a tulajdonos pedig összerakja, vesz hozzá az autógyártól motort és váltót (kint ez kb. a rutineljárás szintjén működik), és már kész is az otthoni gyártású aszfaltszaggató.

A Factory Five roadster kit immáron 15 éve van forgalomban, ez alatt összesen három verziószámot ért meg. A leginkább a Cobra alkotásait idéző szett, az évek során mind komolyabb és komolyabb változtatásokon esett keresztül, az Mk3 Roadster pedig már a világ legnagyobb számban eladott kit car-jának sikertörténetét tudhatja maga mögött, a napokon belül bemutatásra kerülő új széria pedig a remények szerint ezt is übereli majd.

Az Mk4 új futóművel, erősebb és korhűbb kasztnival, valamint designban és minőségben is feljavított műanyag elemekkel kecsegtet. Az autó összeszerelés után akár a Ford 400 lóerős 5.0 literes „Coyote” blokkjának fogadására is képes, melyet a gyár a 2011-es Mustangban tervez bemutatni.

Az Mk4 egyébként pont a mai napon mutatkozik be először hivatalosan a Factory Five nyílt napján, hétfőtől pedig már rendelhető is a cég palettájáról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!