Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német Inden Design csapatától eddig leginkább a legújabb Mercedesekhez készült tuning csomagokat láthattunk, legfrissebb eresztésükkel azonban most kicsit retrósba mentek át. 1991-ben, a W126-oshoz gyártott szettjüket porolták le, és kisebb változtatásokkal ismét behozták a köztudatba az impozáns öreg bálnát.

A már joggal youngtimernek számító, 1983-as S-osztályos szolid, de mégis ütős kiegészítéseket kapott. Mutatós fekete hűtőmaszk, sötétített ablakok, valamint amerikai stílusú első és hátsó lámpatestek kerültek felszerelésre. Elől 10.5x18, hátul 12.5x18-as Inden „Champion” felnikre ültették a kasztnit, egyedi, rövidebb gátlók, valamint progresszív rugók segítségével. Ehhez a mutatványhoz a sárvédőívek is cserére kerültek: előre az 1986-tól gyártott 560SE alkatrészeit adaptálták, hátul pedig cirka 70 mm-el szélesítették ki az elemeket. Fékek terén hatdugattyús nyergekre, valamint 352x32mm-es tárcsákra esett a választás, melyek egyébként a típushoz gyártott eredeti DTM alkatrészek, még 1991-ből.

Az autót egy hatliteres, 386 lóerős aggregát hajtja, melyet szintén az 560SE alkatrészeivel vadítottak meg, felszerelésre került továbbá egy kétvégződéses, rozsdamentes sport kipufogórendszer is. Az utastér a fekete bőr jegyében pompázik, előre pedig a König sport ülései kerültek, természetesen az összképbe illő bevonattal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!