Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A német tervező- és versenycsapatként ismert Reiter Engineering lerántotta a leplet saját versenyautójuk, a Murcielago R-GT utcai változatáról. A Reiter a FIA GT versenysorozatban szerzett hírnevet magának, ott is a pehelykönnyű épített Lamborghini szettjeivel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az közúttal is kompatibilis verzió az idei Essen Motor Show keretei között mutatkozott be először. Az egyelőre egy eladó példányban létező demóautó több utólagos karbon elemmel lett gazdagabb. Komplett első lökhárító, hátsó diffúzor, valamint méretes szárny került felszerelésre, emellett számos apróbb kiegészítés figyelhető meg a kasznin, így a motorháztető szellőzői, vagy a – szintén karbon – koptató. A változtatások sora az utastérben is folytatódik, sportülések, karbon borítású kormány, valamint új szőnyegek személyében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A csomag sport kipufogórendszert is tartalmaz, melynek kivezetéseit kissé szokatlan módon, a hátsó lámpák magasságában oldottak meg Reiterék. Az autó ültetéséről állítható futómű gondoskodik, felnik terén pedig az O.Z. pillekönnyű, fekete garnitúrájára esett a választás, legalábbis a show autó esetén. Hogy ezek a későbbiekben akár darabonként is megvásárolható szett részei lesznek-e, még kérdéses, mint ahogyan az is, hogy a versenyautóhoz hasonlóan az utcai R-GT is szigorúan hátsókerék meghajtású lesz-e.