Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szombaton reggel 10 óra magasságában remélhetőleg senki nem tervezett mást, mint a TV2 új autós műsora legfrissebb epizódjának megtekintését. Az East Block negyedik adásának fő témája a famintázatú Opel Kadett készítése, és ahogy megszokhattuk, még sok minden más. Íme egy kis ízelítő!

Opel Fadett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ezt a sokat sejtető és a lényeget magába foglaló nevet Ogre szájából hallottuk először. Akkor még javában folytak az Opel előkészítésének munkálatai és még csak tervezgettük, hogy mi is legyen az a mindent elsöprő design, ami a készülendő film alapötletéül is fog szolgálni. Ez az egy szó indította el a lavinát, amiből megszületett a viking, hajópótló négykerekűje. A gondolat evolúciója, ami Gyuri fejében átsuhant a következő lehetett: autó, faautó, hajó, hajótörött, viking, Gábor!.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Bizony, erre a feladatra Gábort tartottuk a legalkalmasabbnak, aki mint utólag láthatjuk, jól megállta a helyét, mint hajótörött viking. Kihívásnak sem volt utolsó a csapat számára, az öltözék és kellékek elkészítése. A fejdísz alapjául egy második világháborús sisak és egy kőszáli kecske szarvkészlete szolgált. A hajótörött jelenet pedig egy kerti tó komplett halállományának nyugalmát zavarta meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Opelről csak annyit, hogy előző tulajdonosa reménytelennek ítélte a rendbehozatalát, így nekünk már ócskás Béla vastelepéről kellett kiguberálnunk. Nem létezik nemesebb feladat, mint egy hasznavehetetlen tárgyat, újból használhatóvá tenni. Az autóépítők Robin Hood-jaiként nekiugrottunk tehát és 2 hónap alatt fémből fát faragtunk. A végeredmény pedig nemcsak minket kápráztatott el, hanem a Szezonnyitó Tuning Show nemzetközi zsűriét is, akik neki ítélték a legszebb festésnek járó díjat. Egyébként a film művészeti rovatában közelebbről is megtudhatjuk az asztalos tanonc airbrushművésztől, hogyan is készül egy ilyen faimitáció.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mindezt persze színesíti még rengeteg flexelés, hegesztés, átalakítás, ami reményeink szerint igazán élvezhetővé varázsolja negyedik filmünket.


Mindez tehát most szombaton, délelőtt 10 órától, a TV2 műsorán! Ha pedig a műsort végignéztétek, a reklámblokk után irány Tököl, és a tavaszi szezonzáró gyorsulás!