Az idei Genfi autó kiállítás ismét számos érdekességet szolgáltat az autókedvelő közönség számára. Természetesen mi is számos egyedi darabot szeretnénk bemutatni a kiállítás repertoárjából. Az első kiszemeltünk a svájci Porsche specialista Sportec prezentálásában bemutatott 911-es kabrió.

Már az SP600-as megjelenése is igen tekintélyt parancsoló hát még a teljesítmény. Az új külsőért egy komplett aerodinamikai csomag és egy 20”-os Sportec SPR felni garnitúra gondoskodik. Az eredmény pedig igen meggyőző és dicséretes.

A Sportec teljesítmény csomagot igen alaposan állítottak össze. Az SP600 teljesítményét a koncepció nevéből már sejteni lehet, azonban a 750Nm-es nyomaték még újdonságnak hathat. A Sportec Porsche ekkora teljesítménnyel hihetetlen menetteljesítmény adatokkal rendelkezik. Álló helyzetből alig 3.3 másodperc alatt gyorsul 100km/h-ra, valamint 10,6 másodperc kell csupán a 200km/h-ra eléréséhez. Az autó végsebessége is becsülendő, hiszen a 338km/h-ás adat nem igazán nevezhető mindennapinak még egy Porsche esetében sem.