A legendás Mercedes tuner Lorinser kiszivárogtatott néhány információ morzsát a Genfi Autó Szalonra készülő autóiról. A tőlük megszokott kaliberű autókkal kápráztatják majd el a nagyérdeműt, egy C320 T CDI alapjaira épülő T-Model, és egy V12-es SL alapjaira épülő Nardo3 elnevezésű koncepcióval. A Lorinser Nardo3-ról már korábban is beszámoltunk, de a publikum előtt idén fog debütálni.

A C-osztályos T-Model gyári 224 lóerős teljesítményét 264-re módosították és egy komplett aerodinamikai csomagot is fejlesztettek a géphez, melyet 19”-os alumínium felnikkel párosítottak.

Az igazi nagy durranást azonbana a már korábban bemutaott V12-es biturbós SL alapjaira épülő Lorinser Nardo3 jelenti. Annyira brutális teljesítményről van szó, hogy érdemes nagy vonalakban leírni még egyszer, hogy miről is van szó: az autó teljesítménye 660 lóerő és 1013 Nm nyomaték, ami enyhén szólva is igen ütős. Az autó menetteljesítménye is megdöbbentő, a 325km/h-ás végsebesség mellett talán nem is kell mást megemlíteni. A Nardo3 egyébként többre is képes lenne, de a váltó tartóssága érdekében egy elektronikai korlát szab gátat a további száguldásnak.

A Lorinser a teljesítmény mellett gondolt a megfelelő megjelenésre is és egy komplett aerodinamikai csomagot készített a Nardo3-hoz.
Az autó egyediségét fémjelezi az a tény is, hogy mindösszesen 50 példányszámban lesz megvásárolható ez a különleges SL Mercedes.

A 78. Genfi Autószalon egyébként idén március 6-16-ig várja látogatóit.