A híres neves német Lorinser tuning cég legújabb áldozatának egy Smart Roadster-t szemelt ki. Biztos van, akinek tetszenek a Smartok, én viszont már most előre vetítem, hogy nem tartozom közéjük, így szubjektíven gonosz véleményem itt-ott talán kikandikál majd a sorok közül. Az viszont el kell ismerni, hogy a Lorinser egy egészen pofás kis autót varázsolt a kétülésesből.

Már első ránézésre is szembetűnő, hogy a cég mérnökei egy kompromisszumok nélküli, ütős aerodinamikai csomagot akartak készíteni. Ezt végül is sikerült elérniük, és a legkisebb Roadster igazán extrém új arcot kapott. Az autó egy átalakított első és hátsó lökhárítót, küszöböket, és egy hátsó légterelő "szárnyat" kapott. Az eredmény egy érdekes front, és egy egészen mutatós popsi formájában nyilvánul meg. Ha nagyon hunyorítunk, hátulról még egy igazi sportautóval is összekeverhetjük a Smartot. Főleg az új rozsdamentes acél dupla kipufogóvégnek köszönhetően, ami bár a csomag része, de sehogy sem tudtam felfedezni a képeken.

Így, ebben a sportos szellemben már indokolt az akár 17 colos felni garnitúra választhatósága, bár ez az opció inkább optika, mint menettulajdonságoknak szempontjából előnyös. A belsőtérben bőrülés, valamint karbon-bőr kombinációjából készült elemek fogadják a szorongani vágyókat.

A Lorinser Smart Roadster mottója: A fejlődés nem hagy helyet a kompromisszumoknak. Hát, az utasoknak sem túl sokat, de persze ez nem a Lorinser hibája, ez a Smartok közkedvelt sajátossága. Na de kinek a pap, kinek az Opel Tigra ;)