A kifejezetten Mercedesek cicomázására és átépítésére specializálódott német Lorinser cég egy komplett tuning csomaggal rukkolt elő erre az új CLK-ra. A koncepció egyedi légterelő szettből, teljesítménynövelésből és a futómű megerősítéséből áll össze.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az új légterelő szett dinamikus vonalvezetése egy erőteljes, egyéni karaktert kölcsönöz az egyébként is durva megjelenésű CLK-nak. A legszembeszökőbb változtatás a szériához képest az átalakított első lökhárítő. A gyári vonalnál néhány centivel mélyebbre nyúló toldat szerves részét képezi az új alkatrésznek, az egyéni formájú rácsozott beömlő - a mellé kétoldalt beépített fényszórókkal - pedig egy egészen új arcot ad az autónak. Az orron található gyári hűtőrács viszont maradt az eredeti, ezen kívűl – a gyökerekre adni kell alapon - a rajta éktelenkedő hatalmas Mercedes jelet sem mozdították a helyéről.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A széles küszöbök elegánsan kapcsolják egységgé az autó elejét és hátulját, a rajtuk található vágások pedig egytől-egyig a hűtésért, a kedvezőbb aerodinamikáért, és az ebből nyerhető extra lóerőkért felelnek. Ugyanilyen szerepet játszanak a hátsó lökhárítón található nyílások is. A hátsó lökhárító az elsőhöz hasonlóan szintén ízlésesen össze lett dolgozva a légterelő toldattal, ebbe integrálva találhatjuk meg a kétoldalt elhelyezkedő króm kipufogóvégeket. Az erőt sugárzó, ugyanakkor rendkívül harmonikus karakterű készlet mérnöki pontossággal passzol a CLK-ra, mindez természetesen alapvető jellemvonása a Winnendeni székhelyű cég alkatrészeinek.

Az optikai csomag mellett a motor sem maradt érintetlen, egy hatékony teljesítménynövelő kúrán esett keresztül: a Lorinser utólag beépített kompresszorának köszönhetően a CLK 394 LE teljesítményre képes, ami mellé 530 Nm-es maximális nyomaték párosul. A megnövekedett teljesítmény mellé speciális felfüggesztéseket is kapott az autó, így ezzel az optika-motor-futómű kombinációval az autó vezetése is egy élménybe illő érzés válik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Lorinser csomagra a koronát természetesen a könnyűfém felnikkel tehetjük fel. A cég a koncepcióhoz 17 - 19 inches felniket ajánl, ezek közül is a brutális, 5 küllős RS5-ösöket 8,5x18-as mérettel előre és 9.5x18-assal hátra. Az monoblok RS5-ösök mellett szintén jó választás a 2 részből álló LM6-os is 8,5x19 első és 9,5x19-es hátsó mérettel. Szóval erre majd Ti is figyeljetek oda nagyon :)

Végeredményként a Lorinser CLK nem lett más, mint a brutalitás, a sportosság és az elegancia harmonikus elegye: ahogy a nagymúltú német cégtől ez elvárható is volt, ismét egy tökéletes koncepció született.

Most már csak spórolni kell rá.