Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A tavalyi év egyik legszebb formatervezésével megáldott autója az Audi R8, így a vérbeli Audi tunereknek igazán fel volt adva a lecke. Korábban már olvashattatok az Abt által megálmodott koncepcióról, de annyit előre vetíthetek, hogy a PPI sokkal alaposabb munkát végzett.


A tavaly novemberben Photoshop szintjén már létező koncepció most végre a három dimenziós térben is alakot öltött, és bátran kijelenthetjük, "élőben" messze nagyobbat üt. Az R8 420 lóerős és 430 Nm-es teljesítményéhez a már megszokott eszközök segítségével 40 ráadás lóerőt és 35 Nm-t varázsoltak. A motorvezérlő elektronika módosításának, és az új levegőszűrő rendszernek köszönhetően a PPI üdvöske 4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ra, a száguldásnak pedig csak 311 km/h-nál szab határt az elektronika.


Az impozáns végsebesség eléréséhez nagyban hozzájárul az új aerodinamikai csomag is. Az alapból dögös külsőt sikerült még agresszívebbé és sportosabbá varázsolni a számos karbonszállas kiegészítő segítségével. A gyári első lökhárítóra új, nagyobb hűtést elősegítő méretes légbeömlő valamint egy toldat került, a tökéletes összhatást pedig stílusban passzoló küszöbökkel és egy állítható hatalmas hátsó szárnnyal tették teljessé.


A belsőtérben számos karbon elemen pihentethetjük szemünket, a kazünket pedig egy új sport kormányon. Az PPI csomag árát egyelőre homály fedi, de minden bizonnyal csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak, azt a luxust. Az átlagos földi halandóknak pedig ha Razor-ra fáj a foga, marad a Motorola V3 :)


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!