Réges régen egy messzi–messzi galaxis közeli repülőterén Budapesttől 10 kilométerre, Tökölön a Gyorsulási Futam benzinvérű lovagjai felveszik a versenyt a birodalom gonosz luxusautóival, és június 4-én folytatódik a legkomolyabb autók és motorok csatája, azaz a Tököli DRAGWARS.


Magyarországon egyedülállóan, június 4-én vasárnap Tökölön lehetünk szem-, illetve fültanúi a legek csatájának. Az áprilist 16-án látott Ulrike Golde (D) 1000 lóerős Super Competition Dragsterével javítani szeretne eddigi 9.1 másodperces idején, továbbá eleget kíván tenni - a tavaly óta még nem szerepelt, 2005. október 22-én 9.6 másodpercet futott - Müller Sándor (H) által vezetett 930 lóerős MüllerArt Top Competiton Dragster kihívásának. A csőrösök csatája mellett tiszteletét teszi Heinz Schenk (D) és superstreet kategóriás Chevy Camarója, amelynek az SS Motors Superstreet Novája fog némi fejtörést okozni a friss átalakításoknak köszönhetően. És mivel nemcsak a végletekről szól a Gyorsulási Futam, a magyar profik is vélhetően nagyobb számban jelennek meg ezen a vasárnapon. Titkos információink szerint a mezőny egy erősebb S. Róberttel, egy új „Kék Audival”, továbbá számos végletekig tuningolt, és végre optimálisan behangolt szörnyeteggel gazdagodik. Ez verseny lesz a javából, mert rajtuk kívül osztrák barátaink sem akarják elveszíteni eddigi pontjaikat, és méltó ellenfelei akarnak lenni az újításokon átesett magyar autóknak.


És mint tudjuk, nemcsak a gyorsaság számít, hanem a szépség is, így június 4-én immár harmadik fordulójához érkezik a Carstyling.hu Országos Tuning Autó Szépségverseny és kiállítás. Itt a legszebbek harcolnak egymással egy külön pontverseny formájában. A hétvégi forduló fődíját és különdíjait - a szokásos legszebb 10 autó díja mellett - a helyszínen megjelent, CULT stílusban épített autók között osztjuk majd ki. Természetesen a különdíjak mellett minden módosított autó indulhat a pontszerző helyekért, melyek az év végi összesítésnél igen sokat érnek majd, tehát szeretettel várunk minden - nem csak CULT! - stílusban épített autót és tulajdonosát a megmérettetésen!

A harmadik forduló: CULT DAY COMPETITION


A forduló támogatója:

A Raceland céget 2000-ben alapították Belgiumban. Már akkor is kiváló termékeikkel pár év alatt sikerült világméretű hálózattá fejlődniük, és mára már számtalan ország tuning kínálatát színesítik: Németország, Svájc, Csehország, Spanyolország, Dánia, Finnország, Olaszország, Norvégia, Egyesült Királyság, Hollandia, Franciaország és immáron Magyarország. A cég hitvallása, a kiváló minőség, megbízhatóság, szolid árak, és gyors kiszállítás a világ bármely pontjára. A vitathatatlan minőséget garantálja az a tény is, hogy szinte minden termékükre megkapták a TüV engedélyt, és egyre több termékük lesz nemzetközileg elismert.

Nyeremények:

CAR OF THE SHOW: 1 db Raceland rugószett, az általad választott autótípushoz!

TOP OF CATEGORY: 5 db RACELAND & CARSTYLING.HU ajándékcsomag 10.000 Ft értékben

TOP 10 CAR OF THE SHOW: 10 db Auto Mobil autóápolási csomag


A megújult szabályokról részletesen olvashatsz ezen az oldalon!

A Gyorsulási Futamra érkező autók és motorok értéke tehát felbecsülhetetlen, de mindenki tudja, aki járt már Tökölön, hogy itt vannak az ország legjei, és testközelben csodálhatóak meg.


Említésre méltó még, hogy néhány sztárvendég is indul a versenyen, többek közt Jáksó László, Kótai Mihály, a Barátok Köztből ismert színész- és énekesnő Lola, és még sokan mások, akiknek kiléte egyelőre maradjon meglepetés. A rendezvény házigazdája és hangulatfelelőse Goldhand Dj. aki Dj. Kincses segédletével garantálja, hogy a legek csatája alatt a legek ritmusai szóljanak.


Mivel a Futam mindezek tudatában ismét kihagyhatatlannak ígérkezik, a szervezők felkészültek a látogatók még magasabb szintű kiszolgálásra, amely nagyobb parkolót, könnyebb bejutást, és megnövelt versenydepót jelent.

Fontos hír, hogy az amatőr kategória maximum 250 nevezést fogad el este 19:00-ig. A jól ismert szlalom, roncsderby, és a gumifüstölő aréna már nem újdonság a törzsvendégek számára, természetesen ezek sem maradnak el, szeretettel várják az érdeklődőket. A kapuk szokásos módón 12:00 órai kezdettel nyílnak meg, míg a döntők hozzávetőlegesen 22:00-kor kezdődnek. A belépőjegy 1500 forint/fő, 12 év alatt és 70 év felett a belépés ingyenes.

Akiknek még több információra van szükségük, azoknak a www.futam.hu és a 0036/70 522 0016-os infoline tud segítséget nyújtani.

Persze minden proton poént és laser meglepetést ezeken a fórumokon sem lőnek le…