Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Felsorolni is nehéz lenne, mennyi gyöngyszemet láttunk már a volt Szovjetunió területéről, most pedig itt az újabb jelentkező: kazahsztáni hősünk egy 1991-es Mercedes W124-esből építette meg napjaink egyik legkeményebb luxusautóját, a Rolls-Royce Phantomot.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ügyes kasztnis munkának, és persze jó nagy mennyiségű üvegszálas műanyagnak köszönhetően, az autó megejtő hasonlóságot mutat több százszor drágább nagytestvéréhez, a legszembetűnőbb különbséget első körben minden bizonnyal csak a méretekben találhatnánk. A kasztni átalakításain túl, az egyes kiegészítőket is a luxusautóhoz teljesen hasonló elemekre cserélték. A hátsó ajtók fordított zsanérozása, a lámpák, indexek és a díszlécek egytől-egyig a Rolls-Royce-ra hajaznak (a hűtőrácson rögtön látszik, hogy kamu), azonban – mivel ilyen alkatrészeket még a Phantom tulajdonosoknak sem olyan egyszerű beszerezniük – szinte biztos, hogy nem eredetiek. Persze aztán ki tudja, odakint e téren mi a helyzet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az átalakítás pedig nem is került egy ló árába. A 24 éves autószerelő tulajdonos, Ruslan Mukanov elmondása szerint a teljes projektet mindössze 3.000 dollárból (kb 575.000 HUF) hozta össze – ehhez azért hozzátartozik, hogy motorilag a kazahsztáni Phantomot továbbra is az öreg Merci 3.0 literes dízel erőforrása hajtja.