Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mint várható volt, az egyik legnevesebb, német autókra specializálódott tuner, az Abt Sportsline sem hiányozhat az új RS6-ost átalakító cégek közül. A 700 lóerős álomhatártól természetesen ők sem maradhattak el, optika terén pedig a rájuk jellemző, sportosan elegáns stílust hozták.

A meggyőző adatok bizonyára minden, a kombikkal szemben előítéletekkel bíró autóst jobb belátásra bírnak: a 700 ló mellé, 2400-as fordulattól már 800 Nm nyomaték párosul, mely már kisebb gázadásnál is garantált ülésbe préselődést eredményez. A 3.9 másodperces 100 km/h-ás sprint után a száguldásnak csak az elektronika szab határt, melyet az Abt az autóra szerelt abroncsok sebességhatárához kalibrált – egyébként valahol bőven 300 km/h felett keresendő.

Az optimális útfekvést az Abt ültető rugói biztosítják, melyek a típushoz kínált, 20 colos BR felnikhez húzzák közelebb a kasznit. Szintén zenész a felhajtóerő csökkentéséért felelős, szolid első és hátsó spoiler, a sportos hangzásért pedig a komplett, 4 végződéssel ellátott kipufogórendszer gondoskodik.

Az RS6-hoz készült csomag kifejlesztésében, a futómű beállításai során maga Christian Abt is részt vett, a típus pedig őt is lenyűgözte:. „Az RS6-os lélegzetállítóan gyors, jól szemlélteti, milyen, amikor a motortechnikában és a versenysportban szerzett tapasztalat egyesül.”
Na és persze tegyük hozzá, a hihetetlen vezetési élmény mellé akkor sem leszünk pakolási gondban, ha a rokonságot visszük, mondjuk egy 2 hetes snowboard táborba. Kell ennél jobb?

Az Audi RS6-oshoz készült kiegészítők pedig már itthon is megrendelhetők a hivatalos hazai disztribútortól, az Abt Sportsline Hungary-től.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!