Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az egyik legnagyobb respekttel rendelkező VW-Audi teljesítménytuner, az MTM, a hírek szerint többféle motorikus csomagon is dolgozik az R8-hoz. A legérdekesebbnek az R8R ígérkezik, melyhez a szigorúan hátsó kerekes meghajtás mellett, a német cég ráadásként legelső optikai szettjeinek egyikét is elkészítette!

Bár a kompresszoros erőgép még erősen fejlesztés alatt áll, néhány kép és adat már kiszivárgott a hófödte wettstetteni műhely falai mögül. Az már most valószínűsíthető, hogy a kompresszor-szett, valamint az ECU tuning teljes mértékben megegyezik a már korábban bemutatott verzióval, mely a 4.2 FSI V8-ast hergeli 420-ról 560 lóerősre, 3.9 másodperces állórajtos 100 km/órás sprint mellett.

Az exkluzivitást további infók végett tehát egyelőre az élmények netovábbját nyújtó hátsókerék-hajtásban, valamint a bodykitben kell keresni, mely igencsak morcos első lökősből, küszöbökből, valamint egy jókora hátsó légterelőből áll össze. Az autón továbbá kétféle Bimoto garnitúra foglal helyet, az utasteret pedig a Recaro könnyű sportüléseivel szerelték fel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!