Ismét egy SEMA bejelentés következik! Az Eneos is kint lesz a legnagyobb kiállításon, ahol minden komolyabb cégnek kötelező megjelennie. A japán cég mi mással készülhet a showra, ha nem japán gépekkel?! 
 
Mazda RX-7 
 
A Mazda RX-7-nél kevés "japánabb" autó létezik. Jellegzetes forma a kötelező BRAP hanggal és hátsókerék hajtás. Tömören így lehet a Wankel motoros csodát beazonosítani. Az Eneos standján egy FD szériás gépet láthat majd a közönség, ami a találó, Kanári nevet kapta. Az autó RE-Amemiya kit, AD-GT szárnnyal és karbon légterelőkkel kiegészítve, amik a tulajdonos, Sean Shokouh cégét, a JDMPalace-t hívatott reklámozni. Természetesen nem csak a külsővel foglalkoztak! A motor a RE-Amemiya által épített 13B-RE. Trust GReddy TD07 turbóval és intercoolerrel, egyedi kipufogóval. A teljesítmény 475 lóerő, amit Brembo és Endless fékek tartanak kordában, és az útra Aragosta futómű szögezi a gépet. A kerékjáratokban Volk Racing TE37SL felnik forognak 18-as méretben és ha benézünk, akkor még egy bukócsövet is felfedezhetünk. 
 
 


2013 Scion FR-S 

 

A másik érdekesség az Evasive Motorsport által épített FR-S, ami egyébként egyenesen a pályáról érkezett. Az idei Gridlife Time Attack első helyezettje. Daijiro Yoshihara vezette a 750 lóerős, 3,4 literesre növelt 2JZ motorral szerelt autót, aminek a motorjára egy Garrett GTX4292R turbót és Samsonas szekvenciális váltót szereltek. Az FR-S Rocket Bunny, APR Performance és Seibon elemeket kapott, és ezek közül több elem is karbonból készült. 

1972 Datsun 240Z

 

Minden standra kell egy 240Z! Legalábbis úgy tűnik, hogy elég sok helyen fog felbukkanni a klasszikus japán típus, ami egyébként egyáltalán nem baj! Ennél az autónál leginkább a korhű megjelenés volt a fő cél, bár a SEMA-ra egyedi dekort fog kapni, hogy tökéletesen illeszkedjen az ENEOS standjára. Egyébként aki kicsit is képben van a külföldi műsorokkal netán webes sorozatokkal kapcsolatban, annak ismerős lehet ez a kocsi. Az autó orrában egy 2,8 literes, 6 hengeres motor dolgozik, természetesen nem érintetlen formában, ikerkarburátorokkal, és egyedi kipufogórendszerrel. A szélesítések és a felnik tökéletesen korhűvé teszik a kupét. 

A csodaszép különlegességeken kívül az ENEOS motorsport team pilótái is kint lesznek majd, akik autogramot fognak osztogatni. Formula Drift, Nascar, Rallycross versenyzők lesznek jelen két napon keresztül. 

 

Forrás: Super Street