A tavaly téli Los Angeles Auto Show keretei között mutatkozott be a kiszélesített Mustangok terén jelentős hírnévvel rendelkező Galpin Auto Sport, valamint az autógyártóként becsődölt, azóta tuningcégként üzemelő Fisker közös alkotása, a Rocket.

A hatodik generációs Ford Mustangra épülő koncepció idén nyáron új formában mutatkozott be a Concours d’Elegance Concept Lawn keretei között. A kupé verziónál megismert pakettet további karbon kiegészítőkkel tették még izgalmasabbá, ezúttal egy Speedsteresre vett formában. A hátsó ülések helyét egy aerodinamikailag tökéletesített takaróelem foglalja el, de persze van hozzá külön felszerelhető - szintén karbon - tető is.

Motorilag az ez a Rocket is az ötliteres V8-as blokkal szerelt kiadást veszi alapul, melyre a Whipple kompresszorszettjét ültetik rá, az erőátvitel pedig hatsebességes, manuális váltón keresztül történik, a teljesítményt 725 lóerőben maximálták.

Kérdés, mekkora piaca lehet ennek a kiadásnak, a kupé mindenesetre szépen fogy: eddig két példány készült el és további 13 megrendelés vár a teljesítésre. A motorikusan is felhúzott verzió ára egyébként 150.000 dollár (kb. 42 millió HUF) körül lesz.

Forrás: CarBUZZ