A Mighty Car Mods csapatát nem akárki hívta meg garázsába, egy kis körültekintésre. Dennis McCarthy, neve számos híres autós mozi négykerekű főszereplőjének szülőatyjaként olyan filmek stáblistájában tűnik fel, mint a Batman: Kezdődik, a Resident Evil, a Vissza a Jövőbe, vagy pedig a számunkra legérdekesebb franchaise, a Fast and the Furious.

A videó első része a trailer bemutatását övező ceremóniát foglalja össze, a lényeg pedig 11:42-től kezdődik, ahol több darabot is bemutat a legújabb epizód fenevadjai közül.

angol tudás nem árt, a lényeg 11:42-től indul

Ami kiderül, hogy a filmekben szereplő autók szinte mindegyike standardizált erőforrást és hajtást kapott. Legyen szó akár a Chevrolet Camaro-ról, Plymouh Barracudáról, Ford Mustangról, vagy Dodge Chargerről, a recept ugyanaz: 500 lóerős LS3-as V8 Small Block, Turbo-Hydramatic 400-es váltó, állítható sportfutómű, valamint Brembo fékrendszer.

Kakukktojások persze vannak, mint például a Nissan GT-R, vagy a videóban is látszó Aston Martin DB9, ezeket aligha berhelték át ennyire. Az pedig már eddig is közismert volt, hogy minden "főszereplő" autóból számos azonos, többé-kevésbé kidolgozott példány készül (van amiből tucatnyinál is több), melyek jó része el is használódik a forgatás során.

Na és hogy miért pont 500 lóerő? McCarthy szerint ez az, ami már pont elegendő a filmbéli mutatványokhoz, 400 már kevés lenne.

Forrás: Youtube