Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes specialista német Kicherer ismét egy célkeresztes koncepcióval örvendezetett meg minket. Alig tértünk magunkhoz az Erotikus SL okozta sokkból, máris itt egy, az új CL600-ra épülő CL 60-as kupé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az ikerturbós V12-es, gyárilag 517 lóerős impozáns aggregátja a Kischerer vezérlés-áthangolási mágiája után immáron 570 lóerőt és 900 Nm-t teljesít. A nagyobb teljesítmény egyenletes aszfaltra jutatása érdekében a váltón és a hátsó differenciálon is dolgoztak egy keveset, mindezek összessége pedig igen kellemes vezetési élményt biztosít a szerencsés tulajdonsoknak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az optikai módosítások a sajtóanyag szerint a CL vonal összes típusára felszerelhetők, beleértve a a CL 500/550 és az AMG változatokat is. A német alakulat azonban látvány tekintetében láthatóan nem akart túlzásokba esni: a CL 60-as kit 25mm-es ültetést, 20”-os Kicherer RS-1-es felni garnitúrát és egy karbon elemekből álló szolidabb optikai csomagot takar, átszabott lökhárítókkal, hűtőráccsal, valamint egy pár küszöbbel. Az utastérhez Alcantara és karbon díszítések választhatók opcióként, a sportosan elegáns életérzés még erőteljesebb kihansúlyozása végett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!