A Toyo kültéri standja idén is remek hely volt

A minden eddiginél nagyobb területen és több látnivalóval kecsegtető idei SEMA Show utolsó napjára a legkisebb, északi csarnok (North Hall), valamint a még kimaradt fedett területek bejárása maradt. Itt sem lehetett panasz a felhozatalra!

Fóliázás élőben: az alany egy Chevrolet Camaro funny car

Akárcsak tavaly, a North Hall idén is az autóápolás, műhelytechnika és a szerviz témakörét ölelte fel leginkább, de persze elvétve megtalálhatók voltak tuningcégek és kisebb-nagyobb műhelyek standjai ebben a pavilonban is. Sőt, még egy autógyártó standját is itt találtuk meg, a Mazda személyében. A legnagyobb területet a "Restyling & Car Care" vitte. Itt fóliázós cégekkel kb. Powell-tavat lehetett rekeszteni, annyian voltak, náluk pedig leginkább az élő dekorálás volt a fő műsorszám.

Cadillac DeVille 1967

Máshol komplett műhelyek épültek fel a standokon, ezerféle munkaeszközzel és kiegészítővel, valamint mindenféle géppel a vízfúrótól a CNC-esztergáig. Ugyanígy hatalmas kínálat volt a különböző festékekből, bevonatokból és segédanyagokból, de volt egy méretben szerényebb, de annál látványosabb autóhifi-elektronikás részleg is.

Custom Shop Pontiac Trans AM

A rengeteg neves háttéripari márka mellett természetesen a legnagyobbak által támogatott celebritások sem hiányozhattak. Tavaly itt csíptük el Chip Foose-t, aki egyébként idén is többször dedikált ebben a csarnokban, de pl. a Sonax standján állandó vendégként tevékenykedő, hasonlóan neves építővel, John D'Agostino-val is sikerült összefutni egy pár szó erejéig.

John D'Agostino a Tuning World Bodensee díszvendége is volt az utóbbi két évben

Szintén exkluzív dedikáláson vehettünk részt a Llumar standján, ahol a West Coast Customs csapatából ismert Ryan tett egy előre meg nem hirdetett látogatást. A WCC egyébként saját kültéri sátorral volt jelen a SEMA-n (minderről bővebben is beszámolunk egy későbbi cikkben), saját projektjeik fóliázásában pedig a Llumar a hivatalos partnerük.

West Coast Ryan-nel a Llumar standján

Ahogyan az AMTS-ről (is) bizonyára sokan emlékeznek rájuk, a márkának hazánkban is van hivatalos képviselete, melynek teljes vezetőségével találkozhattunk odakint. Ezúton is nagy köszönet számukra a lehetőségért!

A Mansory standja méltatlanul eldugott helyen volt, pedig egy átszabott Ferrari 488 GTB-t is hoztak

A North Hall végigloholását követően a kültéri Performance Pavilion következett, ami főként első alkalommal kiállító és "kiemelt" partnerek standjait tartalmazta. Show-ra és látványos autókra éhes látogatóként ez volt a legkevésbé érdekes helyszín, hacsak nem említjük Dom Chargerét a Fast 8-ből, valamint a Mansory standját, amit érthetetlen okból idén is ide dugtak el.

Rocket Bunny szettes RX7 a Toyo placcán

Ami viszont már sokkal izgalmasabb volt, az a Toyo Tires kültéri standja, ahová számos hihetetlen gépet pakoltak be ebben az évben is. A széles karbon Corvette-et, a Nissan Skyline motoros E36-os BMW-t és a Mustang-GT-R hibrid Muzillát már külön cikkekben megismerhetétek, galériánkban pedig szállítjuk a többi csodát is: érdemes végiglapozgatni őket!

Makulátlan Datsun 240Z

Lincoln Continental 1964

Egy patent BMW E30 - és a Kamei fényszórószett csak a hab a tortán (bővebben hamarosan!)

Liberty Walk Chevy Camaro

Sukár Rod: Króm helyett rózsaarany

Folytatása következik, képeink harmadik része a galériában!