A két napos áprilisi rendezvény után egy pár fokkal szolidabb bulival várta a járművek iránt érdeklődő publikumot a Pécsi Autó és Motor Show csapata az Expo Center területére.

A jól ismert, sátor alakú pavilon és kültere ezzel együtt immáron negyedik alkalommal adott otthont hasonló összeröffenésnek. A Partyzoo csapata tavaly nyáron találkozószinten kezdte, a sikeren felbuzdulva pedig még ősszel jött a folytatás, idén pedig már Autó & Motor Show néven indították a szezon. Habár motorokat - a streetfighter show-tól eltekintvel - nemigen lehetett kint találni, így a szezonzáró alkalmat inkább autó show-nak lehetett volna titulálni.

Koncepcióban viszont sokkal inkább a legelső alkalomhoz volt hasonlítható a rendezvény. Habár ezúttal is megnyitották a fedett területet, a tavaszihoz képest jóval kevesebb autó kapott itt helyet. A maroknyi - de kétségkívül igényes - veterán felhozatal, valamint a nagyszínpad mellett néhány versenyautó került kiállításra odabent, az egyetlen beépített csarnok azonban szinte visszhangzott az ürességtől. A funkcióját sokkal inkább az estére szervezett retró buli során, valamint vélhetően a másnapra szervezett - a képek alapján jóval sikeresebb - sportnapon töltötte be.

Programok terén ezúttal a szlalom kimaradt, helyette drift taxira és roncsderbi bemutatókra kerül sor, valamint - ezen a rendezvényen - új elemként Erdős Csaba motoros kaszkadőr bemutatójét nézhette végig a nagyérdemű. Volt hangnyomásverseny, autós limbó, szexi (?) kocsimosás, a kültéri színpadnál pedig "bemutatkozós" autószépségverseny, melynek zsűrizésében mi is részt vettünk. A műsorvezető egyébként a Sportverdából ismert Tordai István volt, aki láthatóan remekül boldogult a tuning autók világával is.

Kiállított autók terén nagyon vegyesnek mutatkozott a rendezvény. Volt kint néhány tényleg komoly építés, de összességében a szint ezúttal eléggé elmaradt a tavaszi - és pláne a tavalyi - felhozataltól. Jó néhány autónál tényleg nem értettünk, hogy egyáltalán mit keres a kapukon belül.

Remélhetőleg mindez javulni fog a jövő tavaszi felvonásra, melyet ismét két naposra, április 22-23-ra terveznek a szervezők.

További részletek a galériában!