Harmadik alkalommal került megrendezésre múlt hét szombaton a 819 Company által életre hívott Stancefest. A legnagyobb érdeklődéssel várt hazai találkozónak ismételten a Golftanya adott otthont, a Hajógyári szigeten.

Tavaly, a Balaton-partra megálmodott felvonás technikai okok miatt elmaradt, de szombaton kárpótoltak a srácok mindenkit: a legütősebb verdákkal minden idők legszínvonalasabb fesztjét hozták össze. Egyértelműen sikerült felülmúlni mind a 2013-as, mind a 2014-es bulit: idén több, mint 200 autó foglalhatta el a Golftanya kiváló gyepét. A mérce igen magasra került, hisz most is szigorú beválogatást előzte meg a rendezvényt, így tényleg csak a legjobbak kerülhettek be. A jól ismert hazai verdák mellett érkeztek még autók Romániából, Szlovákiából, sőt, Angliából is.

Több órán keresztül fotóztam a verdákat, de ennyi bedöntött kereket, feszített abroncsot, küszöbig leengedett kasztnit, fitment-et, egyedi többrészes felnit én még nem láttam egy helyen – egy időben, se idehaza, se külföldön. És ha az ember egy kicsit belegondol abba, hogy ez csak „…egy baráti beszélgetésből indult 2012 februárjában…”, akkor jár igazán a respect a 819 Company-nek.

Több kategóriában is díjakat adtak át a 819 Company-s srácok. Egy kicsit sem irigylem őket, mert nagyon nehéz dolguk lehetett kiválasztani a legjobbakból a legjobbat. Nézzük a díjazottakat:

BEST OF AIRRIDE: BMW E46 Touring

István E46 kombijával zsebelhette be a legjobb airride-nak járó díjat. A gyári fekete helyett egyedi szürke fényben pompázó, M3-as optikával szerelt dízelt jelenleg Work felnikre engedi az airride rendszer. Az autóra több, világszerte ismert elit kör is felfigyelt, többek közt beválogatták a Dapper-ek közé, ami ide haza csak egy másik - szintén BMW építésnek - sikerült.

BEST OF STATIC: Skoda 105

Elsőre furcsa látvány volt a sok mai modern autó között, de néhány exponálás után rájöttem, hogy ennek igenis itt van a helye. A fixen leültetett Skodri tényleg ezzel a hasmagassággal próbálja túlélni a mindennapokat. A korra jellemző zölddel maximálisan harmonizáló tojássárga dekorral  és felnivel hibátlan az összkép.

BEST OF INTERIOR: Opel Combo

Bara Laci Opeljét a rendszeres Carstyling.hu felhasználóknak nem kell bemutatni, hiszen nemzetközi eredményeiről mi is rendszeresen beszámolunk. Például az idei European Tuning Showdown erős mezőnyében a 11. helyen zárt. Teljesen egyedi kárpit mellett a Combo motorterében egy varrógépet láthatunk, utalva arra, hogy Laci saját maga is kárpitozással foglalkozik. Az autó hátsó traktusába került egy Porsche Boxster S motor, a kasztni alá pedig egy airride rendszer.

BEST OF WHEELS: BMW E36

Medárd az idei szezonra újított be egy szett BBS RF-t. A brutál széles, sárgára fényezett belsejű felni a bíráknak is megtetszett, és díjazták is a Best of Wheels üvegtáblával.

BEST OF JAPANESE: Acura Legend

Máté Angliából hozta el nekünk megmutatni ritka Acuráját. Az ízig-vérig japán tuning stílusjegyeit hordozó Legendnek egyértelműen nem volt ellenfele ebben a kategóriában, megérdemelten nyerte el a legjobb japánnak járó díjat.

BEST OF FITMENT: Skoda Fabia

A szlovákiai Nagyszombatról érkezett Sexy Slipy Crew csapat oszlopos tagja kapta a legjobb Fitment-nek járó elismerést. Nekem nemzetközi vizekről ismerős a verda, de amikor még legutóbb láttam, más felniken gurult a verda. Ráadásul elől-hátul pontosan kiszámolt fitment-tel engedi le az airride a bódét.

BEST OF EUROPEAN: VW GOLF 3

A legjobb európai gyártású autó díját is szlovák tuner kapta. Az egyedi piros belsős 3-as Golfot jól eldughatták, mert csak a díjkiosztón fedeztem fel. Az airride-os, Vento lámpás fehér Golf megérdemelten került be a díjazottak közé.

BEST OF GOLFTANYA: Mercedes W114

A helyszínt biztosító Golftanya tulajdonosa is átadott egy díjat az ő általa legszebbnek ítélt autó tulajdonosának. A választása egy közel 40 éves álló lámpás régi Mercedes W114-esre esett. BBS-ek bedöntve - ahogy kell - , alacsonyra engedett bódé és más semmi.

BEST OF STANCEFEST: BMW E36 Cabrio

Persze a 819-es srácok is kiválasztották az ő szerintük legjobban összerakott autót: Norbi E36-osa lett a feszt legjobbja. A nemrégiben airride-osított BMW tovább gondolt AC Schnitzer-ekkel szerelve teljesen megérdemelte ezt a díjat.


Reménykedünk, hogy a 819 Company maximális lelkesedéssel folytatja tovább munkásságát és jövőre is egy etalon találkozóról számolhatunk be. 

További képek a galériában...