A 24. Gumball 3000 Rally keretében több mint 100 résztvevő vezet keresztül Európán, hat nap alatt érnek el Edinburgh-ból Montenegróig. A mezőnyben a klasszikusoktól a futurisztikus hiperautókig, a Bugattitól a Kurupt FM Mobilig mindenfajta autó megtalálható lesz. A sztárok a részvételükkel pénzt gyűjtenek a Gumball 3000 Alapítvány részére, így támogatnak alacsony jövedelemmel rendelkező fiatalok által életre hívott projekteket.

A futamot Maximillion Cooper, a Gumball 3000 alapítója, házigazdája és felesége Eve, a Grammy-díjas amerikai rapper celebpáros vezeti. Mögöttük számos Gumball kedvenc sorakozik fel, többek között Michael Dapaah & Yung Filly brit műsorvezetők, az amerikai rap legenda Bun B, az angol Dizzee Rascal, a Grammy-díjas amerikai producer Dallas Austin. Újoncok is csatlakoznak idén a csapathoz, a BBC „People Just do Nothing” komikusai, népszerű influenszerek, a Kurupt FM-ből MC Grindah és DJ Beats, valamint Harry Pinero, Alhan Gencay és még sokan mások. A közösségi média és az eSport influenszerei, DailyDrivenExotics, Shmee150, Mat Armstrong, Mark McCann, Pitstop Podcast is csatlakoznak, akik kalandjaikat saját Youtube, TikTok és Instagram csatornáikon keresztül osztják majd meg követőikkel.

Az esemény 2023. június 10-én, szombaton egy látványos autókiállítással kezdődik Edinburgh-ban, a George Streeten. A nem hivatalos európai autóverseny rajtzászlóját egy különleges vendég lengeti majd meg június 11-én, vasárnap 11 órakor a George Streeten, amikor is a versenyzők megkezdik kalandjuk első szakaszát a yorkshire-i Ripley kastélyba, majd onnan Londonba veszik útjukat. A résztvevők innen keresztül vezetnek egész Európán: Bruges érintésével érkeznek Amszterdamba (júni.12.), a svájci Alpokba Verbierbe (júni.13.), Velencébe (júni.14.), majd Ljubljanán keresztül Budapestre (júni.15.), onnan Splitbe (júni.16.) és végül este Porto Montenegróban lépik át a célvonalat. A „Spirit of Gumball” trófeát egy fergeteges strandparti keretében, a Nikki Beachen adják át június 17-én.

A Gumball Rally szuperautóiból és szupersztárokból álló csapata június 15-én, délután 16 órától folyamatosan érkezik Budapestre, az Ybl Miklós térre.

„Hat év telt el azóta, hogy a rally legutóbb Budapesten járt, izgatottan várjuk, hogy újra a magyar fővárosba érkezzünk és elhozzuk ismét ezt a látványos futamot” - mondta Maximillion Cooper, a Gumball 3000 alapítója.

A Gumball 3000 Alapítvány 10 éves fennállását június 14-én este, Velencében ünneplik egy jótékonysági gálával, aukcióval és egy látványos álarcosbállal egybekötve. A Christie’s aukciósház által tartott árverésen kulturális és sport emléktárgyak kerülnek kalapács alá, az így befolyt összeggel az Alapítvány partnereit, a Laureus Sport for Good és a The Prince’s Trust szervezeteket támogatják.

A rajongók kedvenc csapatuk és autójuk javára jótékonykodhatnak a https://www.gumball3000foundation.org/grid oldalon keresztül. Amelyik csapat a legtöbb adományt gyűjti, az indulhat majd Edinburgh-ban a pole pozícióból, az adományt pedig jótékonysági célokra fordítják.

A rendezvény ingyenes!

További információk: www.gumball3000.com

Az eseményeket a @Gumball3000-en lehet követni a különböző social média felületeken.

Az esemény hivatalos partnere a Kappa, a Hard Rock Hotels & Casino, V10 Racing League, Carrera Eyewear, QNTM DNA, Hot Wheels, FRSH Scents, Bobby White London & Asprey London.