Balesetek, DURVA !!!!!!

Témakör: Real life
aktuális téma
Balesetek, DURVA !!!!!!
Őszi vezetési jótanács!
VIDEO, aquaplanning, azaz amikor felúszik az autó nagy esőben és irányíthatatlanná válik
Aquaplanning- nak hívja az angol. Arról van szó, hogy a gumik úgy vannak készítve (mintázva), hogy esőzésben gurulásnál a tapadó felület által kinyomott vizet elvezetik, kilökik a gumi alól. Azonban mindegyiknek van elvezetési képesség határa. Amennyiben az adott sebesség magasabb egy bizonyos értéknél, úgy a gumi bemarásai már nem képesek elvezetni a vizet, létrejön az aszfalt és a gumi tapadó felülete között egy vízréteg, amelynek következtében a jármű "felúszik", és irányíthatatlanná válik.


Vizes, síkos úton vezessetek óvatosan, autópályán is mérsékeljétek a sebességet!


videó

Ne vezess:
-ittasan, kábítószerrel

videó
videó
videó


http://www.frederiksamuel.com/blog/2006/02/icbc-counterattack.html


-biztonsági öv nélkül (az utasokkal is köttesd be)
-túl fáradtan
-túl gyorsan

ne basztasd a telefonod

A HALÁL FIGYEL: a halál pillanata
Ne előzz felelőtlenül!
Ne vezess gyorsabban, mint ahogy az őrangyalod követni tud... senki sem szent, a legtöbben 90 helyett 100-110-el mennek ott, ahol az útviszonyok megfelelőek, és a jármű is az.. a bajok nem itt kezdődnek. Az esztelenség ennél többről szól.

"Gondold csak el, milyen is lenne egy emberélet és a világ a baleset esélye nélkül? Milyen pökhendin magabiztos lenne, milyen szemérmetlenül gőgös és fennhéjázó! Nem, a baleset lehetősége ott lappang minden pillanatodban, a tárgyak, a helyzetek, az emberek, a vegyi anyagok, a statikus és fizikai képletek: mindez ellened is van. Tehát vigyázz. Ne aggályosan vigyázz, hanem emberi rangodhoz illően, komolyan és tárgyilagosan, nagyon figyelmesen. S mindig tudjad, hogy nem a világ ármánya tört önkényesen ellened, mikor a baleset bekövetkezik, hanem te voltál gyönge, lusta és kicsinyes. Nincs autóbaleset. Csak te vagy, s az autó és a világrend."

langlovagok.hu
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
AirWick
#48893
2015. augusztus 18. 11:48
A jóég tudja mit akarhatott, mindenesetre nem egy SIKK-es indulás volt
Az, hogy nem volt bekötve a gyermek, öv sem volt és még gyerekülést sem használtak, nem a te hibád. Persze sajnálatos hogy ennyire megsérült, de akkor sem a te felelősséged, emiatt érezzen az lelkiismeretfurdalást aki úgy gondolta így biztonságos.
Tényleg kár az autóért.. egy ilyen hülye helyzet miatt..
Z_Márti
#48892
2015. augusztus 18. 09:57

semmikor sem jó, ha az ember féltett kincsét összetörik, de ha még ő jön ki rosszul, az a legrosszabb ami történhet...
a4aq
#48891
2015. augusztus 18. 09:44
Szemely szerint igazan sajnalom, ami tortent, szep az autod.

Az air ride-ot azert hoztam fel, hogy ha valaki kotekedni akar, ezzel tud.
Z_Márti
#48890
2015. augusztus 18. 09:42
nem előzéskor volt.
ez egy szimpla párhuzamos közlekedés... én jobb oldalon mentem, a rámhúzó bal. balról egy útról lassan csordogált egy autós, aki utánunk szeretett volna jönni, de addig bejött a kereszteződés közepéig. ettől megijedt a bal oldali autós, és anélkül, hogy a tükörbe nézett volna, rámrántotta... mondanom sem kell, hogy a balról jövő autós nem ijesztően lépett fel, csak a vénember volt túl ijedős
sedoka20
#48889
2015. augusztus 18. 09:31
na a pontos helyzet. Nem előzésről van szó, kikerülésről. Fényes nappal teljesen egyenes utszakaszon, bordó Ford Transit az út szélén állt, észrevettem messziről, irányjelzővel megkezdtem a kikerülést. A kikérülés elkezdésének pillanatában amikor átértem a másik sávba a Transit tett egy bizonytalan mozdulatot majd balra behuzta elém. Hogy megfordulni akart.e vagy kukoricát lopni nem tudom de mind1 is. A hátulját találtam el , ugyanis amikor éreztem hogy ütközés lesz elengedtem a féket és minimálisat jobbra korrigáltam. A helyzet rossz, ugyanis a tranistban van 8 napon tul gyogyulo sérült, 11 éves kisgyerek fejelte ki az ablakot ugyanis nem hogy bekötve nem volt, öv sem volt a Transitban... A helyszinelő pedig nem a helyszinen döntötte el ezeket, hanem ő ir egy jegyzökönyvet és abban tesz egy javaslatot a büntetésre. Egyébként a gumi Airride témában annyit hogy a gumi profilmélysége 6mm volt 1 éves gumik nem kötekedtek. Az Airride pedig azota is ugy áll az autoban ahogy kell. Csak épp semmit nem érek vele. Valaki észrevétele helyes volt az ABS.el kapcsolatban. Viszont megállipathatová könnyedén a sebességem ami egy jo pont jelen helyzetben.
a4aq
#48888
2015. augusztus 18. 09:28
Nem tom, el-e meg, de regebben biztosan volt olyan szabaly, hogy a frontalis utkozest kerulni kell, igy egy elbaltazott elozes eseten inkabb az elozott leszoritasa javasolt.

Sajna a te esetedben biztosan nem ezt a szabalyt kovette a delikvens, valszeg szimplan balfasz volt...
Z_Márti
#48887
2015. augusztus 18. 09:23
erre mondta a volt párom apukája mindig, minél többet megy az ember, annál több ilyen esetről tud beszámolni...
rengeteg "vak" ember vezet...
lasi
#48886
2015. augusztus 18. 09:21
Nekem is nem egy ilyen esetem volt, a legdurvább mikor nem belátható kanyarban jött szembe egy kamion, mert nekiállt előzni egy lassú járművet..... na ott nem volt idő megijedni ....szemben a saját sávjában a lassújármű , velem szemben az Én sávomban a kamion... én meg húztam a kormányt le az árok fele, annyit láttam még hogy a sofőr int, hogy bocs.... épp meguszta mindenki, de hajszálon múlt.

Ilyen előzés közbeni kormányráhúzás meg végtelen sok....
Z_Márti
#48885
2015. augusztus 18. 09:15
nem vagyok büszke, de egy leszorításos esetben (jobbra rámhúzta a kormányt, mert megijedt egy balról lassan csordogáló autótól) utánamentem az embernek, és amikor megállt, kiszálltam, és elkezdtem üvölteni vele... Fogalma nem volt, hogy miről beszélek, azt sem tudta, hogy mi történt, és ahelyett, hogy megköszönte volna, hogy megmentettem egy balesettől (ami neki költségekbe fájt volna így vagy úgy) elhúzott az autójával... olyan idegállapotban voltam attól, hogy ennyire nem figyelnek az emberek a másikra... ez tud a legjobban felhúzni... mintha csak ők lennének az úton
Nevemsincs
#48884
2015. augusztus 18. 09:10
fejben van a probléma, ez sem lenne megoldás
lasi
#48883
2015. augusztus 18. 09:06
Manapság 10ből 8 előzést úgy kezdek meg hogy egy rövidet dudálok.... nagyon sokan nem nézik a tükröket, és mikor már mellette vagy húzza rád a kormányt.
Z_Márti
#48882
2015. augusztus 18. 08:54
Nem egyszer fordult velem elő, hogy előzés közben (kint volt az index, csak így megyek ki) kijöttek elém, mert hú, de jó, lehet előzni... nem használja rengeteg ember a visszapillantós sajnos
és sajnos az sem egyszer fordult elő, hogy kereszteződés előtt jóval előztem autót (nincs tiltva) és a kereszteződésből jobbról kijöttek balra szembe velem látható vagyok, indexelek, világítást is mindig kapcsolok...
hiába van egy szabály, ha mégsem tudják/tartják...
Nekem anno az oktató mindig mondta, hogy jobbra is csak úgy kanyarodjak ki, hogy nézzek jobbra is, mert lehet, hogy éppen előzésben van valaki (szembe velem ugye)... (sokan rutinszerűen balra néznek, senki nem jön, aztán kijön :S)

egyébként pont egyszer egy motorost így mentettem meg... előzőtt, én néztem a bal tükröt, így nem kanyarodtam be elé... már régen kint volt az indexem, tehát elvileg nem előzhetett volna meg... ilyenkor be is szoktam menni a sáv közepe felé, tehát biztosan látnia kellett... (volna)

Magamból kiindulva az is lehetett, hogy az Audis már messziről látta, hogy lassú a furgon, így kiment előzni, aztán a furgonos azt hitte, hogy lasabban jön, és még befér előtte balra... és mégsem.
a4aq
#48881
2015. augusztus 18. 08:46
Szandekosan meg sem emlitettem, hogy ki lehet a hibas, nem vagyunk abban a helyzetben.

Ami a felrerantos verziodat illeti, ahoz tul sokat volt a masik savban. Es ha mindket auto az utkozes utani allapotban van a fenykepen, akkor a mozgasi energiak miatt is kiesik a foldutrol bejovos verzio.
Vectra555
#48880
2015. augusztus 18. 07:59
Ez pont kétesélyes, mert a balra kanyarodót meg nem lehet megelőzni.
AirWick
#48879
2015. augusztus 18. 07:55
Ha látod hogy jobban kijön egy autó az útra - még nem is biztos hogy ki is hajt . mit teszel? Ha nem jön szembe senki kicsit átmész a másik sávba, nem? Ezzel is elkerülve hogy ha robotként tartanád a sávod elkapd a kikanyarodó bal első sarkát.
Lakott településen kívül meg esélyes hogy nem 50-el jött..
Air ride, robbantott gumi,.. ha tényleg az Audi sofőrje a vétlen, akkor érdekes, hogy a kutyát nem érdekelte és csak egy olyan esetben derült ki hogy van alatta, amiben nem is ő a hunyó.. A Transitos meg rosszul mérte fel a sebességet, távolságot,.. sose értettem hogy ha se mögöttem se előttem senki miért kanyarodnak ki emberek elém amikor csak 5 mp-et kellene pluszban várniuk és bekötött szemmel is kimehetnének az útra.. lehet ez vmi magyar dolog
Ha viszont az Audit vezető volt a vétkes, akkor jogos a bünti, bár kicsit szigorúnak tartom, főleg ha nem sérült meg senki sem jobban.
De találgatások helyett talán kérdezzük meg mi is történt, esetleg írja be mit írtak arra a lapra ami miatt érdemesnek találták erre a büntetésre.
a4aq
#48878
2015. augusztus 18. 05:32
A foldutrol kihajtos sztori azert nem eletszeru, mert akkor hogy kerult at az Audi a masik savba?

Raadasul ha a foldutrol hajtott volna ki a Transit akar keresztbe, akar balra nagy ivben, akkor az Audi motorhaztetejenek a bal oldala lenne felgyurodve, nem a jobb.

hobizoli
#48877
2015. augusztus 18. 02:02
amugy meg ha kiFORDult ele, akkor meg siman elonye van az alsobbrendu utrol erkezovel szemben, a foldut meg kb mindenhez kepest alsobbrendubb
hobizoli
#48876
2015. augusztus 18. 01:58
Ordacsehi elagazas tortenete remlik...?

elozesben levo jarmunek elonye van a befordulni keszulovel szemben, mert annak meg kell gyozodnie a fordulasa megkezdese elott, hogy vki mas kozben nem kezdte-e el ot elozni, ez akkoris igy van, ha indexel
tovabba az elozesben levo jarmuvet a tobbi resztvevonek segitenie kell es nem akadalyozhatjak az elozesben, nem kenyszerithetik hirtelen fekezesre vagy haladasi iranyanak megvaltoztatasara sem
Viz
#48875
2015. augusztus 17. 21:34
Igen, jobban megnézve látszik a ford sarkánál kapta el, és mégy egy érdekes dolog, ezeket az autókat már szerintem ABS-el szerelték, ez az audiban nem nagyon dolgozott ha van benne. szép autó, kár érte. Azért a Transitos felyét biztos letéptem volna
PN
#48874
2015. augusztus 17. 20:52
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Összesen 49113 találat 2456 oldalon