Számos kommentet, levelet és telefont is kaptunk a GYMKHANA betétfutammal kapcsolatban. Az első adás nézettsége megnyugtató volt, bár elégedettségre még nincs okunk, mert sok elemmel nem készültünk el, és volt 1-2 kiforratlan dolgunk is, ezért jobbnak láttuk egy kis belsőséggel szolgálni a GYMKHANA oldalról is.

Az első adásban Papp Gergő, alias Pimasz Úr és Azurák Csaba bemondó küzdelme volt látható! Fontos, hogy egyikük sem autóversenyző! Ismeretlen kocsikba, és mindenféle előzetes háttér infó nélkül érkeztek a helyszínre, ahol pár ismerkedő kör után álltak neki a küzdelemnek!

Miért pont „celebek”? Miért nem a műsorvezetők, vagy a szervezők versenyeznek?

Sem a műsorvezetőknek, sem pedig a szervezőknek nem etikus bemutatni egy általuk unalomig gyakorolt pályát! Persze lesznek netes tartalmak, ahol ilyen extrák is láthatóak lesznek, de ennek a műsorelemnek más célja van. Ez egy újfajta autós szórakoztatás, ami látványos, vicces és hiteles. Másodsorban egy új sportág bemutatása, amihez nem kell emberfeletti képességekkel és végtelen pénztárcával rendelkezni!

Nem értem a pályát és az egésznek a lényegét!

Egy új sportágat 6 percben bemutatni elég nehéz, mert órákat tudnánk róla csacsogni. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy könnyebb legyen értelmezni a látottakat és egyre jobb és jobb legyen a látványvilág! Minél többször látható valami, annál érthetőbb és egyben élvezetesebb is lesz mindenki számára!

Meg lehet egyáltalán csinálni ezt a pályát ezzel a két kocsival?

Ez is az egyike azon bizonyítékoknak, hogy az alkalmi versenyzők szigorúan 2-3 gyakorló kör után 16 nézetből élesben vannak felvéve! A Ken Block által megismert GYMKHANA-val ellentétben, itt nincsenek trükkök, speciális effektek, tartalék autók, újra felvételek. Ez egy szinte spontán megmérettetés! És a válasz: igen, ezen az egyszerű BATTLE pályán lesz több olyan vendég is, aki tényleg tökéletesen meg tudja csinálni a feladatokat!

Lesznek igazi versenyzők?

Igen, lesznek hivatásos versenyzők! De az alapkoncepció, hogy minden epizódban más területen jeleskedő „celebek” versenyezzenek, és ezzel bemutassák, hogy nem kell űrtechnika és 30 éves Forma1-es múlt a GYMKHANA-ban való részvételhez!

Mik a szabályok?

A két „versenyző” egy teljesen egyforma tükörszimmetrikus pályán méri össze a tudását! A versenyzőnek a lehető leggyorsabban, a kért módszerekkel, hiba nélkül kell megfutnia a pályát. A különböző hibák eltérő nagyságú időbüntetéseket jelentenek. GYM-BALLON kihagyása 5mp. Pálya elemmel való érintkezés 2mp / elem. Pálya feladat kihagyás 5mp. Nyomvonaltól való eltérés DQ, azaz kizárás!

Milyen kocsik ezek?

Az autók teljesítménye, hengerűrtartalma és felkészítése teljesen azonos. 1600-as benzines (100 lóerő), hátsókerekes élményautók voltak a fénykorukban. Hegesztett sperr, olajos kézifék, és kopott túlfújt téli gumival vannak felszerelve.

Jöhetek a forgatásra?

Sajnos jelenleg még nincs erre mód, de dolgozunk az ügyön!

Én is akarok GYMKHANA-zni!

Többen kérdezték, hogy van-e ilyen autós oktatás. A válasz igen! 2012-től lehetőség lesz egy két napos képzésben részt venni, ahol a diákok elméleti és gyakorlati oktatásban megtanulhatnak GYMKHANA-zni!

Jelentkeznél az első kurzusra? [email protected] !

Ne feledjétek! Vasárnap esténként TOTALCAR!