Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!


A Hamann nem sokáig élvezhette a legújabb 3-as BMW tuningja terén elért előnyét: a témában szintén nagyágyúként közismert AC Schnitzer máris jelentkezett egy új, nem csak az optikát érintő csomaggal.

Schnitzerék első lépésben a motort vették kezelésbe - pontosabban a négy új motor közül az egyetlen dízelt. A 320d-ből nem kevesebb, mint 200 lóerőt sikerült kihámozniuk, mindezt egy elektronikai tuning és egy átdolgozott kipufogórendszer segítségével. Ez a teljesítmény pedig egy 2.0 literes dízelmotortól bizony nem is olyan rossz.

A megnövekedett lóerők alatt a futóművet sem hagyhatták érintetlenül: egy sportrugó szett segítségével, az autó 25-30mm-el került közelebb a földhöz, sokat javítva ezáltal úttartáson és a kanyarstabilitáson. A Schnitzer mérnökei azonban nem elégedtek meg ennyivel, és további fejlesztéseken dolgoznak: a következő lépcső egy komplett sport futómű és stabilizátor szett lesz, elöl toronymerevítővel is megspékelve.

Az autó alá méretes papucsok kerültek: kétféle alufelni választható hozzá, három méretben, 17”-tól egészen 19”-ig. A legkomolyabb kombináció a 19”-os változat, elöl 225/35-ös hátul pedig 255/30-as abroncsokkal. Ezzel a választással a tapadás és a látvány minden bizonnyal bárki számára megfelelő lesz. További lehetőség még egy krómfelni garnitúra 18”-19” méretben, amely igazán ultramodern külsőt kölcsönöz az új 3-asnak.

Természetesen a Schnitzer-nél is fontos a sportos látvány, jelzi ezt az autón eszközölt számos optikai változtatás. E téren azonban hagytak egy kis választási lehetőséget a vásárlónak is, így mindenki saját ízlése szerint választhat a sport, illetve a króm dizájn-vonal közül. A két csomag egyébként csak annyiban különbözik, hogy az utóbbiban néhány krómozott kiegészítőt is találhatunk a küszöbökre, az egyébként már adott elemeken kívül. Az optika elég ütősre sikeredett, az autó megjelenése az új lökhárítókkal és küszöbökkel sokkal agresszívebbé, sportosabbá vált. További újdonságként a csomag már tartalmazza az új Schnitzer sport tükröket is.

Az autó belsejét az ezüst-karbon kombináció teszi igazán exkluzívvá, valamint számos, már megszokott alumínium elemmel is felszerelték az utasteret (váltógomb, kézifékkar, pedálok, szönyegek, ecetere).

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!