Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Sokak várakozására a BMW idén végre kiadta a 3-as széria immáron ötödik generációját. Az új 3-as ismét rengeteget fejlődött, ám már az eddigiekben is sokkal több volt, mint pusztán egy jó autó. A BMW e sorozata minden állomásában nagy siker volt, és mind a mai napig ugyanúgy népszerűek a régebbi modellek is. Az egyetlen, ami talán kicsit visszatarthatja a vásárlókat az mindenképpen az autó ára, de - mint ahogy már többször éltem e közhellyel - a minőséget meg kell fizetni. Igaz ez ebben az esetben is, hiszen az új 3-asban a BMW legújabb fejlesztéseit találhatjuk meg. Négy teljesen új motor, közülük három benzines, Valvetronic technikával (a gázpedál állása szerinti szelepvezérlés), valamint egy dízel verzió. Mindegyik felsőkategóriás futóművel, 6 sebességű váltóval, erősebb, ugyanakkor könnyebb kasznival, luxus kiegészítőkkel és egy csomó elektronikával kecsegtet, ami a vezetés élményét és a biztonságot hívatott javítani.

Mint általában, amint egy valamire való új autó lát napvilágot, az erre szakosodott tuning cégek akcióba lépnek. Ha BMW-k tuningjáról van szó, a Hamann az, aki semmit nem hagyhat szó nélkül. Az autó bemutatása után szinte még megemészteni sem volt időnk a látottakat, a német tuning csapat már jelentkezett is egy optikai csomaggal. Mottójuk így hangzik: ellenállhatatlan dízájn és vezetési élmény. Lássuk sikerült-e "elrontani" a magában is tökéletes új 3-ast.

Az autót egy áttervezett lökhárítóval szerelték fel, amivel egyszerre akarták megtartani az alapmodell eleganciáját, ugyanakkor erősebb, agresszívebb látványt igyekeztek vele elérni. Mindenki eldöntheti, hogy ez sikerült-e, részemről ki vagyok békülve vele. Az elsőn kívül felkerült még egy új hátsó lökős is, szintén a sportos látvány kihangsúlyozására.

Az optikai fejlesztésekkel párhuzamosan a vezetési élményt is tökéletesítették. Az autót 35 mm-rel lejjebb ültették, így amellett, hogy javult az úttartás és a kezelhetőség, a csökkentett menetmagasság még látványnak sem utolsó.

A vizuális összhatás pedig a Hamann 19”-20”-os, sokküllős ANNIVERSARY 1-es, vagy az 5 küllős PG3-as alukerekeivel válik teljessé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!