Az A.R.T. a Mercedes CLS 350 modellt szemelte ki tuningalapnak.
A 3,5 literes, V6-os motorral szerelt autó hálás téma, a már szériaállapotban is megragadó forma hatása könnyen fokozható, a V6-os motor tuningolására már több séma adott. Az A.R.T. egy kicsit mégis eltér a megszokott forgatókönyvtől, ugyanis kompresszort szerelt a V6-osra. Az AK35-ös kompresszor készletet kiegészítették töltőlevegő hűtővel, 100 mm átmérőjű csövekből varrt sportkipufogó-rendszerrel, benne fémhordozós katalizátorokkal. A megváltozott hardver miatt átírták a motorvezérlő programot is. A kúra után a hathengeres 374 lóerőt teljesít, a nyomatéka 510 Nm.

A teljesítményhez illő a kinézet is, amely rendelkezik egy adag DTM beütéssel. Az A.R.T. GTR374-re keresztelt autóra jelvénytelen maszkot, szélesített, légnyílásokkal épített sárvédőszélesítéseket, izmos küszöböt és új lökhárítókat szereltek. 
Az első lökösbe iker-ködlámpákat is beépítettek, hátul pedig a 2x2 kipufogóvég lelkesít. Az első fényszórók bi-xenonok, kanyarkövető rendszerrel. A munkát a spéci, mattfekete csíkokkal vadított fényezéssel fejezték be.

Mercedes cls tuning

A CLS futóműve is némi átalakuláson ment át, elöl 70, hátul 80 mm-rel nőtt a nyomtáv. Sportfutómű-készletet is beszereltek, ennek a hatása a 40 mm-es hasmagasság-csökkenés.

Mercedes CLS tuning

A harcias külsőhöz illőek a mattfekete ARTstar2-es könnyűfémfelnik. A háromrészes keréktárcsákból elölre 9x20-colos, hátulra 10x20 colos darabokat szereltek fel. A felnik hat küllője szabadon láttatja a fékrendszer látványos részét is, a tárcsákat és a mattfeketére fújt nyergeket. Gumiból elölre 255/30 R20 méretű, hátra 305/25 R20 méretű abroncsok kerültek.

ART tuning Mercedes CLSA komoly technikai tuning mellett gegekre is futotta az A.R.T. lelkesedéséből. A Steplights készlet az ajtók nyitásakor vonják sejtelmes kék fénybe a kocsit. A kékség szépen kiemeli a polírozott és céglogóval gravírozott acél küszöbvédőket. Ez amolyan előétel az utastérhez, amelyben szintén ott az A.R.T. kezenyoma. Az alcantarával borított sportkormány, az alcantara kárpitozott elemek, a karbon dekorpanelek mind sportos hangulatot adnak. A 360 km/h-ig skálázott sebességmérő is beszédes.

Mercedes ART tuning