Mióta a világ leggyorsabb ás legerősebb ikerturbós Lamborghinijeit készítő Underground Racing már a kétezres határt is meghódította, az ember szint fel sem kapja a fejét egy 1.000+ lóerős olasz bikán.

Egy kicsit azért mégis érdemes elidőzni a Texasban honos Dallas Performance alkotásán, mely most egy 2004-es Gallardo-t vett alapul. A sárga sportautó ötliteres V10-ese gyárilag 492 lóerőt teljesít, ehhez mindeddig két lépcsőben kínáltak ikerturbós csomagot Dallasék, mely 800 és a durvábbik esetben 1.050 egységig húzza fel a teljesítményt.

Aki ennél is többet akar, annak most itt a Stage 3, kereken 1.200 lóerővel. Az alapot az előző verzióhoz hasonlóan építették fel: a blokk kovácsolt dugattyúkat, hajtókarokat és főtengelyt kapott a két feltöltő okozta többlet elviseléséhez, mindemellett pedig E85 üzeművé is alakították. A hatalmas erő pedig hatsebességes manuális váltón keresztül jut kizárólag a hátsó kerekekre.

Sok újdonságot tehát nemigen hordoz az újabb felpaprikázott bika, végsebesség-rekordot sem fut és a célvonalnál sem gyullad ki, viszont az eddig látottakkal ellentétben most végre rendesen lefotózták a gépet - részletek a galériában.

Forrás: Dallas Performance