A Hamann egyik legfrissebb munkájaként a ráncfelvarrt X6-ost is kezelésbe vette. A BMW jelenlegi legnagyobb hobbiterepjárójához szokás szerint megtartották a Tycoon nevet, az új kiadáshoz azonban valamelyest átszabott bodykit készült.

Hasonlóan a korábban látott verziókhoz, a design ezúttal is masszív szélesítőszetten alapul, formáiban pedig ha olyan sokat nem is, de mindenképpen előnyére változott. A csomag átszabott lökhárítókat és küszöböket, karbon motorháztetőt, két hátsó szárnyat, kiegészítők terén pedig ledes nappali fényt és 22, vagy 23 colos könnyűfém garnitúrát tartalmaz a cég kínálatából.

Motorilag a 4.4 literes ikerturbós V8-ashoz sport kipufogórendszert gyártottak, továbbá a vezérlést is optimalizálták. A végeredmény 670 lóerő és 950 Nm értékekben mérhető, ami 115 / 270 egységgel jobb a gyári adatoknál. Bár hivatalos mérés még nem történt, az előzetes becslések szerint a crossover végsebessége meghaladhatja a 300 km/órát.

Odabent sportkormány, karbon panelek, világító küszöblécek, alupedálok, valamint 320 km/óráig skálázott sebességmérő óra jelenti a pluszt.