Május elsején tizenhét ágra sütött a nap a szarvasi Tesco parkolójában a gyülekezõ autósokra.

Természetesen nem a munka ünnepén akartak sarlós-kalapácsos transzparensekkel felvonulni, hanem arra vártak, hogy a feelinget talán egy kicsit megtartva az ötödik Tuningmajális keretében rendőri felvezetés mellett keresztülvonulhassanak gépeikkel a városon.

Láthatóan a város népe is várta a hangos és látványos felvonulást, hiszen több helyen az út szélén csoportosulva lesték az igen hosszúra sikeredett kocsisort. Az autók számára nem lehetett panasz: lekanyarodásnál a jelentős fennakadást okoztak város forgalmában, amikor a sor eleje már bekanyarodott a sportpályára a vége még bőven a város közepénél tartott.

Beállás után gumihajító verseny várta elsőként a közönséget. A tűző napsütés ellenére olyan jó hangulat kerekedett a játékból, hogy sorba kellett állni egy-egy hajítási lehetőségért és külön kategóriát kellett indítani a hölgyeknek, hiszen ők is nagy számban képviseltették magukat a versenyszámban.

A második versenyszám az autós limbó volt, ami szintén sok mosolygásra adott okot, gyakran az egy autóba behajtogatott emberek létszáma egy átlagos iskolai osztályéval vetekedett.

Itt következett egy rövid ebédszünet, hiszen minden autóval érkezőt és kiállítót megvendégeltek a szervezők egy "igazi majálisos" ebédre: a menü lecsókolbász volt mustárral és kenyérrel.

Majd ismét egy vetélkedő következett: a finn mintát alapul véve az volt a feladat, hogy ki tudja a barátnőjét/feleségét a hátára kapva a leggyorsabban elcipelni a megadott távon. Volt, aki egyszerűen a hátára ültette, volt aki a vállára kapta párját, de volt olyan lány is aki fejjel lefele lógott a párja nyakából.

A nap többi rész a hangerőé volt, hiszen a kipufogó verseny zaját követően a gyulai Zöldövezet együttes törte meg a csendet, majd pedig a hangnyomásverseny mélynyomói kerültek a középpontba.

Az idő nagyon kegyes volt a rendezvényhez, az egész nap folyamán egyetlen egyetlen felhő sem zavarta meg a szórakozást.

Bizonyára mindenki jól érezte magát odakint, jövőre pedig ugyanekkor, ugyanitt újra tuningmajális!

Képek a rendezvényről itt, köszönettel a Gonzofoto-nak!