Idén áprilisban sem maradhatott ki a BG Tuning hagyományos tavaszi rendezvénye, a Szeged Plaza Raceland Kupa. Az ingyenes találkozót ezúttal látványos programok is kísérték, az érdeklődés pedig minden eddiginél nagyobbnak bizonyult.

A plázához már szombaton kora reggeltől elkezdtek szállingózni a környékbeli tuning vasak, majd kora délutánra már a távolabbról érkező résztvevők is befutottak. Tavalyhoz hasonlóan, a parkoló ezúttal is teljesen megtelt, sőt jutott autó a ház előtti sétányra, valamint a benti folyosókra is.

Programok terén, a megszokott amatőr és profi kategóriás tuning autó kiállításon és versenyeken kívül odakint a Stuntmasters Team, valamint Gergely Sanyi motoros-buggy-s kaszkadőrbemutatói várták a nagyérdeműt, odabent kipróbálható 3D-s szimulátor, több, mint 1000 m2-es távirányítós játékbirodalom, valamint egész napos ingyenes gyermekprogramok gondoskodtak a családi szórakozásról.

A kibővített tematika pedig vonzotta is a népet: a remek napsütéses időben rengetegen választották szombati programként a találkozót, régen láthattunk már ennyi embert egyszerre a pláza környékén.

A rendezvényen mi is teljes erőbedobással képviseltettük magunkat, az idén megújult autós forgószínpaddal, standdal, valamint három demóautóval már kora reggel a helyszínre vonultunk. A hajnali építkezésnek egyébként csak a helyszínen ilyenkor meglepően nagy számban fellelhető biciklis öregurak nem örültek. A standok most rendhagyó módon az épület előtti díszburkolatra kerültek, ami ebben az időpontban bizonyára fontos kereskedelmi útvonal szerepét töltheti be, leszűrve ezt abból, hogy sokan enyhén szólva idegesen álltak a tényhez, hogy szombat reggel egy 10 méteres kerülőre kényszerülnek...

Mindenesetre nyitásra már hangunk is volt: a zenei aláfestésről - ahogy évek óta mindig - most is a Happy DJ's Team gondoskodott, a hangulatfelelős pedig a Rádió 88 műsorvezetője, Kisházi Sándor volt.

Aki már nevezett a korábbi fordulókon, jól tudhatta, hogy a BG Tuning vendégszeretetének, tuning találkozók terén nincs párja. Az év eleje óta a pláza mélygarázsában lakozó szervezőcsapat a tőlük megszokott barátságos hangulatban vezényelte le a rendezvényt, a korán érkező tunereket pedig friss péksüteményekkel várták.

Részünkről ismét jól éreztük magunkat, rengeteg ismerőssel találkoztunk az "országos" cimborák közül is, így a délután hat órás zárás talán kicsit korán is elérkezett. A többiről pedig beszéljenek a képek, galériánkba több, mint 200 fotó került fel az eseményekről.