A legnagyobb VW konszern-tuner, az Abt Sportsline idei esseni felhozatalának egyik darabja egy hatos Golf volt, mellyel a német cég a kifutó szériától búcsúzik.

Az új hetes idén őszi debütálása után várható volt, hogy a legtöbben már kifejezetten erre a kiadásra fognak koncentrálni, többek közt az Abt is meglebegtette saját átiratát. A leváltott szérián alapuló búcsú-csomag minden bizonnyal már korábban megszületett, az év végi kiállítás bizonyára jó apropónak bizonyult.

A GTI-n alapuló csomag nem sokban különbözik a 2009-ben már látott verziótól, de azért kicsit faragtak még a dolgokon. A kétliteres turbómotorhoz két opciót is kínálnak, az elsősorban chiptuningon alapuló pakk 260, a már nagyobb feltöltőt is tartalmazó pedig 310 lóerőre húzza fel a gyárilag 211 pacis blokkot.

A GTI eleve sportosabb futóművét 2.5 cm-el ültették lejjebb, a megállásról pedig 345 mm-es tárcsákkal felszerelt új fékrendszer gondoskodik.

A légterelő szett teljes egészében megegyezik a korábbi verzióval, eltérés mindössze a pacás dekorációban, valamint a felnigarnitúrában van.

A galériában találtok néhány képet az Abt esseni standjáról is, melyet ottjártunkkor szépen le is fotóztunk.