Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Már öt évtizede alakít át az ABT Sportsline járműveket – és a jubileumhoz illően az allgäu-iak bemutatják az új, hatodik GTI-t. Ezzel a három betűvel jelölik 1976 óta a különösen sportos és gyors Golf-okat. Az ABT a kezdetektől fogva az első volt azoknak, akik még több dinamikát és vezetési élvezetet akartak.

A kompakt sportautók aktuális generációja is viseli a mágikus rövidítést, és természetesen lélegzetelállító ABT-változatban is kapható. Már a teljesítmény is nagy benyomást tesz, mivel a 210 PS (154 kW) szériából a motorvezérlőegység optimalizálásával (ABT POWER) dinamikus 260 PS (191 kW) lesz. Az ABT POWER S a GTI-t még erősebbé teszi: Ebben az esetben még egy új turbófeltöltő („Made in Kempten“) is bevetésre kerül. A 2.0 TSI teljesítménye így sportos 300 PS (221 kW) lesz, és álló helyzetből 100 km/h-ra 6 másodperc alatt gyorsul. Az ABT futóműrugóknak köszönhetően a GTI súlypontja 30 mm-rel alacsonyabban van, ezáltal az Über-Golfot még sportosabban lehet vezetni. Főleg kanyargós utcákon igazán élvezetes a Christian Abt által véghezvitt futóműbeállítás. És az ABT fékrendszer extrém esetekben is erőteljesen fog.

De az ABT Golf GTI nem csak egy utcai sporteszköz, hanem úgy is néz ki: A designerek által tervezett karosszériacsomag kiemeli az autó dinamikáját: mindegy, hogy melyik oldalról nézzük a GTI-t, mindenhonnan nagy benyomást tesz. A hátsó spoiler és hátsó köténylemez szett, küszöbspoiler, hűtődíszrács és első köténylemez valamint a ferdén felrakott 4-csöves kipufogó egységet képez. Az ABT emellé első légbeömlőt is tervezett, amely az első köténylemezzel és az új ABT nappali fénnyel kombinálva gondoskodik az erőteljes fellépésről. Ehhez passzol az elegáns és expresszív színezés: A karbon-acélszürke-metál lakkozás tökéletesen harmonizál a küszöbspoilerrel és az első légbeömlővel, melyeknél a piros kontrasztot meghagyták. A belső térben is következetesen folytatódik a kialakítás, ugyanis minden blende, műszerfaldíszítés és a kormánypanel piros. Az allgäu-i sportautón látszik, hogy több, mint egy „normál“ Golf GTI – és ezzel a nagy csomagtértetős gyors kompakt hatodik verziója őrzi a hagyományokat. Mert az öt elődje is „Über-Golf“ lett az ABT-nál. ABT és GTI, ez a hat betű 33 éve összetartozik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!